3 tips voor een beginnende ondernemer 13
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips voor een beginnende ondernemer

Wil je voor jezelf beginnen, maar vind je dit spannend? Geen probleem, want je bent echt niet de enige. Iedereen die nog niet eerder een eigen bedrijf heeft gehad vindt het namelijk spannend om voor zichzelf te beginnen. Dit komt vooral doordat er van alles op je af komt. Zo moet je bijvoorbeeld van alles regelen als beginnende ondernemer. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Daarom hebben wij in deze tekst drie tips voor een beginnende ondernemer op een rijtje gezet. Hopelijk wordt het hierdoor voor jou minder spannend om voor jezelf te beginnen.

1. Dek je in tegen risico’s
Deze eerst tip is in onze ogen direct ook de belangrijkste. Als beginnende ondernemer moet jij je namelijk indekken tegen risico’s. Dit doe je door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Wanneer je op zoek gaat naar verzekeringen, ontdek je snel genoeg dat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. Vandaar dat wij ons goed voor kunnen stellen dat je niet precies weet waar jij je wel en niet voor moet verzekeren.

Het is in ieder geval verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp af te sluiten als je voor jezelf begint. Hiermee verzeker jij je namelijk van een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. Er blijft dan geld binnenkomen, ook als je niet aan het werk bent. Het nadeel van deze verzekering is dat hij behoorlijk veel geld kost. Gelukkig kun je een AOV berekenen om te zien hoeveel deze verzekering je per maand kost.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Naast een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je als ondernemer ook nog andere verzekeringen afsluiten. Overweeg bijvoorbeeld ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die je aanricht aan (spullen van) anderen. Daarnaast kun je ook baat hebben bij een rechtsbijstandverzekering. De kosten voor juridische hulp en advies bij een conflict worden dan vergoed. 

2. Open een zakelijke rekening
Als beginnende ondernemer wil je jouw kosten ongetwijfeld zo laag mogelijk houden. Omdat het openen van een zakelijke rekening geld kost, besluit je hier misschien nog even mee te wachten. Dit is een optie, maar uiteindelijk heb jij jezelf hiermee. Wanneer je een privérekening gebruikt om zakelijk geld op te ontvangen, lopen alle geldstromen door elkaar. Hierdoor verlies je niet alleen snel het overzicht, maar ben je ook onnodig veel tijd kwijt aan de administratie van je bedrijf. Met een zakelijke rekening is dit niet langer het geval. Je gebruikt deze rekening namelijk alleen voor je bedrijf, waardoor zakelijk geld en privégeld niet langer door elkaar lopen. 

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

3. Ga regelmatig met de administratie aan de slag
De gemiddelde ondernemer vindt het maar niets om de administratie van zijn bedrijf bij te houden. Geldt dit ook voor jou? Dan stel je dit misschien het liefst zo lang mogelijk uit. Dit is een optie, maar verstandig is het niet. Je bent namelijk (veel) meer tijd kwijt aan de administratie als je dit lange tijd uitstelt. Daarom is het verstandig om hier regelmatig mee aan de slag te gaan. Ruim bijvoorbeeld iedere week een paar uurtjes of een middag in om de administratie bij te werken. Wanneer je deze aanpak hanteert ben je onderaan de streep namelijk veel minder tijd kwijt aan de administratie dan wanneer je er bijvoorbeeld eens per maand tijd voor inruimt.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.