Wat zijn de moeilijkste talen om te leren? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de moeilijkste talen om te leren?

Wil je weten wat de moeilijkste talen zijn om te leren? Dan moet je snel de onderstaande video kijken, want hierin worden de lastigste – en makkelijkste – talen voor je op een rij gezet. Welke taal zou jij willen leren?

Het is nooit te laat om een nieuwe taal te leren en sommige mensen zullen dit misschien ook wel willen doen als goed voornemen voor 2022. Een nieuwe taal leren is niet zo maar even gedaan, maar sommige talen zijn wel net wat moeilijker/makkelijker om te leren dan andere talen. Volgens het YouTube-kanaal WatchData zijn dit de moeilijkste talen om te leren:

Dit zijn de moeilijkste talen om te leren

Volgens WatchData zijn dit de moeilijkste talen:

  1. Mandarijn; de veel gesproken taal in China zou de moeilijkste taal zijn om te leren. Naar schatting moet je 7 jaar lang 1 uur per dag studeren om deze taal te beheersen. Opvallend genoeg is dit wel een van de meest gesproken talen ter wereld, want meer dan 1 miljard mensen spreken deze taal.
  2. Filipijns; een andere zeer moeilijke taal om te leren is het Filipijns. Ook voor deze taal zou je bijna 7 jaar nodig hebben om die te leren, dus dat is niet mis. Het Filipijns is wereldwijd ook aardig populair, want naar schatting zouden bijna 100 miljoen mensen deze taal machtig zijn.
  3. Arabisch; ook de Arabische taal leer je niet zo maar en naar schatting ben je ruim 6 jaar bezig om deze taal te leren. Als je deze taal beheerst kan je wel met heel wat mensen communiceren, want ook dit is een van de meest gesproken talen ter wereld.
  4. Japans; in Azië zijn er heel wat moeilijke talen te vinden, want ook het Japans is niet bepaald een makkie om onder de knie te krijgen. Volgens het YouTube kanaal ben je ongeveer 6 jaar bezig om de taal van het land van de Rijzende Zon te leren. En als je dat eenmaal kan, dan heb je 125 miljoen potentiele gesprekpartners erbij.
  5. Koreaans; het Koreaans behoort ook tot de moeilijkste talen om te leren. Naar schatting is de taal net iets eenvoudiger dan de bovenstaande talen, maar ook met het leren van Koreaans zou je bijna 6 jaar bezig zijn. In totaal zijn er naar schatting meer dan 80 miljoen mensen die deze taal spreken.

Goed om te weten: bij deze schatting gaat men ervan uit dat je elke dag één uur bezig bent met het leren van de taal.

Bekijk ook:
Taalquiz: Ben je goed in Engels?

Dit zijn de makkelijkste talen om te leren

Een moeilijke taal is dus een behoorlijke uitdaging, dus misschien wil je liever een makkelijke taal leren? Dit zijn volgens de YouTube video de drie makkelijkste talen om te leren:

  1. Esperanto; dit zou de makkelijkste taal zijn om te leren, want het kost je maar 6 maanden de tijd.
  2. Engels; het kost ook weinig moeite om Engels te leren. Al is de kans groot dat je deze al beheerst, want uit onderzoek blijkt dat bijna alle Nederlanders Engels kunnen spreken.
  3. Spaans; naar schatting kost het ongeveer 1 jaar om Spaans te leren. Dat is wellicht geen slecht idee, want naar schatting spreken bijna een half miljard mensen deze taal. En daarmee is ook Spaans een van de meest gesproken talen ter wereld.
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.