Video: Man steekt Seine over op 70 meter hoogte vanaf de Eiffeltoren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Man steekt Seine over op 70 meter hoogte vanaf de Eiffeltoren

De slackliner Nathan Paulin heeft dit weekend in Parijs de Seine overgestoken op een dun touw. Het touw was slechts iets breder dan 2 centimeter en was op een hoogste van 70 meter gespannen. De oversteek begon bij de Eiffeltoren en eindigde bij het Théâtre National de Chaillot. Zou jij dit ook durven, of blijf je liever met beide voetjes op de vaste grond?

Een bruisende rivier via een dun touw oversteken op grote hoogte klinkt voor veel mensen als een grote nachtmerrie, maar voor Nathan Paulin was dit een droom die uitkwam. De Fransman kreeg na veel geduld eindelijk een vergunning om een koord te spannen tussen de Eiffeltoren en het Théâtre National de Chaillot en dat gebruikte hij dit weekend om de Seine over te steken. In totaal moest Paulin zo'n 600 meter balanceren op het dunne touw van ongeveer tweeënhalve centimeter breed. Ondertussen had hij een prachtig uitzicht van de Franse hoofdstad; want het touw was op 70 meter hoogte gespannen. Veel mensen kunnen deze oversteek niet maken, maar in de onderstaande video is te zien hoe het Nathan Paulin dit weekend wel lukte. Hij deed er ongeveer een half uurtje over.

Bekijk ook:
Top 10 grootste steden van Frankrijk

In Parijs is van alles te zien, maar de oversteek van Nathan Paulin waren ze duidelijk niet gewend in de hoofdstad. In de bovenstaande video is te zien hoe de oversteek door duizenden mensen in Parijs werd bekeken. Voor veel mensen was het duidelijk bijzonder, want de spanning en verwondering is van de vele gezichten af te lezen.

Paulin gaf achteraf aan dat de oversteek iets minder makkelijk ging dan hij vooraf had gedacht. De Fransman stelde dat hij een beetje moeite had met zijn focus, doordat het publiek hem enigzins afleidde. Hij zei wel blij dat zijn met het feit dat hij de oversteek helemaal heeft kunnen afmaken.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.