Video: Raket explodeert in de lucht tijdens eerste vlucht 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Raket explodeert in de lucht tijdens eerste vlucht

Boem! Een raket van het Amerikaanse bedrijf Firefly is in de lucht geëxplodeerd. De raket kwam na een geslaagde lancering vervolgens al gauw in de problemen. De autoriteiten besloten daarom in te grijpen en zorgden ervoor dat de raket in de lucht tot ontploffing werd gebracht. In de onderstaande video is de ontploffing van de raket te zien. 

De eerste poging van het ruimtebedrijf Firefly om een raket de ruimte in te lanceren was niet bepaald succesvol. De Firefly raket moest een paar kleine satellieten de ruimte in brengen, maar al gauw werd duidelijk dat dat niet ging lukken.

De initiële lancering van de raket verliep nog wel zonder problemen, maar daarna ging het al snel bergafwaarts. Na een paar minuten kreeg de raket problemen met de aerodynamische druk en raakte daardoor uit balans. Op de video is te zien hoe de raket in de lucht begint te “wiebelen”. De autoriteiten besloten vervolgens in te grijpen, om zo de omgeving voor de raket te beschermen. De raket werd tot ontploffing gebracht en dat leverde een flinke explosie in de lucht op.

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

In de onderstaande video kan je de lancering van de raket tot en met de ontploffing zien:

Firefly liet in een reactie weten dat ze onderzoek gaan doen naar de oorzaak van het probleem. Hoewel hun eerste raketvlucht dus niet bepaald een succes te noemen is, wil het bedrijf niet van een totale mislukking spreken. Het eerste deel van de lancering ging namelijk wel goed en de data van de vlucht kan gebruikt worden om toekomstige vluchten succesvoller te laten aflopen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.