youtube
Saved Read later
Deel dit bericht

Zoek een naald in een hooiberg’ gaat viral

Als je de uitspraak ‘zoeken naar een naald in een hooiberg’ kent, dan weet je dat dit betekent dat er een onmogelijke opdracht moet worden uitgevoerd. Een paar vrienden hebben deze uitspraak letterlijk in de praktijk gebracht. Ze verstopten een naald in een hooiberg, waarna ze probeerden de naald te vinden. De video is inmiddels 15 miljoen keer bekeken, want iedereen wil uiteraard weten of het mogelijk is om een naald in een hooiberg te vinden. We namen de beelden even onder ogen.

Naald in een hooiberg op YouTube

Het gaat in dit geval om een video van de uitermate populaire YouTuber LazarBeam, die op het moment van schrijven 20,9 miljoen abonnees heeft. Hij plaatst niet alleen filmpjes online waarop hij een uitdaging aangaat, maar hij deelt ook filmpjes online waarop hij cheats van de game Fortnite met zijn publiek deelt. Maar op dit moment gaat een video van hem viral waarop hij en een vriend daadwerkelijk op zoek gaan naar een naald in een hooiberg.

In de video verstopt hij een naald in een hooiberg, waarna zijn collega een uur de tijd krijgt om de naald te vinden. Deze duikt vol overgave in de berg met hooi, ervan overtuigd dat de naald op een gegeven moment wel gevonden moet worden. De term wordt in meerdere landen gebruikt. In het Duits heet het eine stecknadel im Heuhaufen suchen. Deze term gebruiken ze als ze op het punt staan om aan iets te beginnen wat onbegonnen werk is.

youtube trending video

Trending video

De exacte herkomst van deze uitspraak is niet bekend. Feit is wel dat het een metafoor is die over de hele wereld in verschillende landen wordt gebruikt. In het geval van LazarBeam is dit dus in het Engels, en hij heeft er alles aan gedaan om de uitspraak letterlijk in de praktijk te brengen. Hij liet een grote baal hooi bezorgen in een weiland, en gooide zelf de naald erin. Het was aan zijn beste vriend om de naald binnen een beperkte tijd te vinden.

We gaan de uitkomst van dit experiment op YouTube niet verklappen, daarvoor moeten jullie het bovenstaande filmpje bekijken. Laten we voorop stellen dat je een hoop geduld moet hebben en tegen jeuk moet kunnen als je van plan bent om een naald in een hooiberg te zoeken. Het feit dat dit filmpje al 15 miljoen keer is bekeken zegt wel over de nieuwsgierigheid van zijn abonnees. Wat denk je zelf? Is het mogelijk? Check het bovenstaande filmpje voor het antwoord.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.