Helweek: met deze 14 regels verander je jouw leven binnen 7 dagen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Helweek: met deze 14 regels verander je jouw leven binnen 7 dagen

Soms heb je het idee dat het allemaal wat stroever loopt in het leven. Je schuift dingen voor je uit, je drinkt meer dan je lief is, of je besluit al maanden om te gaan sporten, wat je niet doet. Je komt uiteindelijk in een negatieve energie terecht waarin je niets voor elkaar krijgt. Maar geen zorgen, met deze 14 regels verander je jouw leven in een week tijd.

Methode uit Noorwegen

Eerst moet je jezelf bewust worden van tijd. Je sjokt maar door het leven heen, dag in, dag uit, zonder er bij stil te staan. Als je geluk hebt dan wordt je 80 jaar oud, dat zijn 4160 weken. Maar hoeveel van die weken heb je echt het gevoel had dat je leefde? Iedereen klaagt maar, en willen zo snel mogelijk naar hun pensioen, dat vrijwel aan het einde van je leven ligt. En dan?

Wees dankbaar voor elke dag. Doe waar je passie ligt. Ben je van mening dat je een kutbaan hebt? Zoek werk wat je echt leuk vindt om te doen, volg je hart, en wees geen grijze muis die door het leven loopt alsof het een strafkamp is. Lukt dat niet zo makkelijk? Dan kan de methode van mental coach Erik Bertrand Larssen jou daarbij helpen. Helweek is namelijk de tool die jij nodig hebt om je eigen grenzen te doorbreken, zodat je echt kunt gaan leven. De coach heeft ook een boek geschreven, dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Bekijk ook:
Hoe overleef je Valentijnsdag als single?

helweek

Helweek zorgt voor persoonlijke groei

Helweek is afgeleid van een Noorse training die veel push-ups en slaapgebrek omvat, maar Bertrand Larssen bedacht een variant voor burgers, die iedereen dagelijks toe kan passen. Na 7 dagen helweek kom je erachter dat je veel scherper, positiever, en productiever kan zijn dan je zelf denkt. Het is dus geen die-hard militaire week waarbij je door de modder moet kruipen, maar meer mentaal, al zit er wel een dagelijks uur sporten bij, maar dat is een vereiste.
We hebben de regels voor helweek hieronder op een rijtje gezet. Hou jezelf niet voor de gek, en leef deze regels strikt na. Je zult zien dat je aan het einde van de week een stuk positiever en productiever bent, wat weer goed is voor een dosis positieve energie. Het is niet erg als je jezelf zowel mentaal als fysiek wat extra uitdaagt, als je je eigen grenzen opzoekt dan is het verleggen ervan een enkele stap verder.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

Dit zijn de 14 regels van helweek

 1. Sta elke ochtend om 05:00 op
 2. Ga elke avond om 22:00 naar bed
 3. Werk de hele week keihard, en hou die focus
 4. Blijf trouw aan je plan
 5. Probeer de hele dag positief en oplossingsgericht te denken
 6. Wees daadkrachtig en proactief
 7. Neem weloverwogen en kwalitatieve rust
 8. Besteed extra aandacht aan je uiterlijk
 9. Geen social media onder werktijd
 10. Praat minimaal met collega’s
 11. Sport dagelijks minimaal een uur
 12. Eet de hele week gezond
 13. Drink geen alcohol
 14. Geen televisie

Voor veel mensen zijn deze regels best een opgave, maar geloof ons als we zeggen dat het meer dan de moeite waard is om te proberen. Je komt met helweek uit je comfortzone, en weet je in deze periode het uiterste uit jezelf te halen. Je zult zien dat je plotseling meer energie hebt, positiever in het leven staat, veel meer werk gedaan krijgt, en weer zin krijgt in de dag. Give it a try, you will not die. Succes!

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.