Wat u altijd al wilde weten over private lease 13
Tommaso Altamura © / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat u altijd al wilde weten over private lease

Hoewel private lease al een tijdje bestaat, zijn er toch nog altijd mensen die niet precies weten wat dit precies inhoudt. Veel mensen denken bij het leasen van een auto vaak vooral aan zakenmensen, die dure grote auto’s leasen of die via hun werk een leaseauto rijden. Private lease neemt vooral de laatste jaren een grote vlucht. Tegenwoordig is private lease echt voor bijna iedereen beschikbaar en u kunt er zeker uw voordeel mee doen.

Wat u altijd al wilde weten over private lease 15

Wat houdt private lease precies in?

In plaats van een nieuwe auto te kopen in de garage, waar u veel geld in één keer voor betaalt of waarvoor u misschien een lening moet afsluiten, is het ook voor particulieren mogelijk om een auto te leasen. Hierbij rijdt u in een nieuwe auto tegen een vast bedrag per maand. Het kan om een gezinswagen gaan, maar ook om een handige kleine stadsauto. De maandpremie die u betaalt voor private lease wordt bepaald door een aantal factoren:

  • Hoeveel kilometer legt u per jaar met de auto af?
  • Om welke auto gaat het?
  • Hoelang loopt het leasecontract?
Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Hoe langer het leasecontract loopt, des te goedkoper het maandelijks te betalen bedrag is. Veelal lopen private lease contracten drie tot vijf jaar, maar er zijn ook mogelijkheden tot shortlease. In dit geval loopt het contract soms maar één of twee jaar.

Handige voordelen van private lease

Naast de afschrijving van de auto, heeft een private lease contract nog enkele handige voordelen. Zo zijn de wegenbelasting en de verzekering van de auto al door de leasemaatschappij geregeld en verwerkt in het maandbedrag. Moet uw auto voor onderhoud of keuring naar een garage, dan hoeft u dat ook niet zelf te betalen. Bovendien kunt u de auto weer inruilen bij de leasemaatschappij, wanneer het leasecontract afloopt. Als u dat zou willen, is er zelfs een mogelijkheid om de auto te kopen na afloop van het leasecontract. In dat geval moet u dat enkele maanden voor afloop van het contract laten weten aan de leasemaatschappij. Leasemaatschappijen kopen vaak ook uw gebruikte auto op, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft.

Bekijk ook:
Toch geen zelfrijdende auto? Apple stelt release uit en verwachtingen bij

Zitten er nadelen aan private lease?

Een nadeel van private lease kan zijn dat u vastzit aan het leasecontract voor de gehele looptijd. Let er goed op wat de voorwaarden van de leasemaatschappij zijn, wanneer u bijvoorbeeld uw werk zou verliezen en de maandpremie niet kunt betalen. En wat gebeurt er als u ziek wordt, of in het ergste geval komt te overlijden? Deze situaties moeten allemaal duidelijk vermeld staan in het leasecontract. Het goedkoopste leasecontract is misschien heel aantrekkelijk qua prijs, maar hoeft zeker niet altijd de meest optimale voorwaarden te hebben. Let daar goed op en vergelijk gerust verschillende leasemaatschappijen onderling. U zult zien dat er redelijk grote verschillen zijn.

Is aan private lease een maximum leeftijd gebonden?

Er is geen maximum leeftijd voor private lease. Zolang u beschikt over een geldig rijbewijs, kunt u een auto leasen. Het is dus ook aantrekkelijk voor senioren.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.