Organische meststof; wat is dit en waarvoor wordt het gebruikt? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Organische meststof; wat is dit en waarvoor wordt het gebruikt?

In de landbouw- en agrarische sector worden veel soorten producten gebruikt. Met de verschillende producten worden de gewassen verbouwd, maar wordt ook het land onderhouden. Uiteraard dienen ook veel producten om bijvoorbeeld de koeien en andere dieren te verzorgen.

Feit is dat veel boeren en landbouwtelers tegenwoordig kiezen voor het gebruik maken van organische meststof. Wat organische meststof is en waarvoor dit zoal gebruikt wordt, vind je hieronder. Wil je nu alvast de beste organische meststof kopen? Dan kun je hiervoor terecht bij Vossen The New Farming. Zoals de naam van dit bedrijf al doet vermoeden, richt dit bedrijf zich op de toekomst van de boeren en de landbouwsector.

Wat is organische meststof precies?

Meststof is een algemene benaming voor voedingsstoffen die aan de bodem worden toegevoegd. Het doel hiervan is om de groei van landbouwgewassen te bevorderen. Dit hulpmiddel wordt dan ook door veel boeren en landbouwers gebruikt. Organische meststof is een vorm van meststof dat bestaat uit dierlijke of plantaardige grondstoffen. Een groot voordeel van organische meststof is dat het een natuurlijk product is en daarom biologisch goed afbreekbaar is. Daarnaast zorgt deze vorm van meststof voor een actief bodemleven.

Een actief bodemleven zorgt voor het ontstaan van een goed biologisch evenwicht en dit zorgt voor vele voordelen voor de plant. Zo maken wormen en schimmels gangen in de grond waardoor de wortels van de plant dieper kunnen groeien. Ook worden belangrijke voedingsstoffen hierdoor vrijgemaakt en langer vastgehouden.

Waarvoor wordt meststof precies gebruikt?

Meststof wordt simpelweg gebruikt om de groei van de landbouwgewassen te bevorderen. Door meststof aan de bodem toe te voegen, zijn de landbouwgewassen in staat om zich te verrijken met voedingselementen. Dit komt de algehele groei van de gewassen dus ten goede.

Waarom kiezen voor organische meststof?

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten meststoffen ontwikkeld. Dit komt onder meer doordat lang niet alle meststoffen even goed voor de bodem zijn. Kunstmest is hier een goed voorbeeld van. Kunstmest is gemaakt van synthetische stoffen en draagt niets bij aan het bodemleven. Mede daarom is de toekomst gericht op het gebruiken van organische meststoffen. Dit is namelijk beter voor dier, natuur en het milieu.

Verschillende vormen van organische meststof

Organische meststoffen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo heb je de keuze uit meststofkorrels, meststofmeel en vloeibare meststoffen.

Een goed voorbeeld van vloeibare meststoffen is Herbali. Dit is een vloeibare oplossing van organische kali meststof. Deze vloeistof kan in een flacon van 10 tot en met 600 liter geleverd worden, waardoor je hier een flinke oppervlakte mee kunt ‘besproeien’. Deze vloeibare meststof wordt veelal gebruik voor akkerbouwgewassen. Met deze vloeistof geniet de eindgebruiker van drie belangrijke voordelen:

  • Deze vloeistof ondersteunt de conditie en weerstand
  • De vloeistof biedt de optimale voedingsstoffen aan voor de ontwikkeling van de gewassen
  • De vloeistof biedt ook aanvullende belangrijke stoffen aan, waardoor de landbouwgewassen nog beter tot groei/bloei komen.

Ook Plant Care is een uitstekend voorbeeld van een organische mestvloeistof. Deze meststof zorgt ervoor dat de conditie van plantdelen boven de grond wordt ondersteund. Dit draagt bij aan een milieuvriendelijker klimaat.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.