Meubels bestellen via het internet: zo doe je geen miskoop 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Meubels bestellen via het internet: zo doe je geen miskoop

Ga je binnenkort verhuizen? En wil je graag nieuwe meubels bestellen? Je kunt er een uitje van maken en een woonwinkel bezoeken, maar soms is het aanbod op het internet toch net iets uitgebreider én leuker. Meubels bestellen via het internet is wel een risico. Je weet namelijk van tevoren niet of de bank wel lekker zit. En past het eigenlijk wel goed in het interieur? Gebruik onderstaande tips, zodat je geen miskoop doet!

Kijk goed naar de afmetingen

Dit is misschien een inkoppertje, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: meten is weten. Helemaal als je online je meubels bestelt, wil je van tevoren alles goed opmeten in jouw woning. Je wilt er straks natuurlijk niet achter komen dat die ene kast toch net niet in de ruimte past. We hebben er nog wel eens een handje van om meubels verkeerd in te schatten, in de winkel maar ook online. Het is natuurlijk van een afbeelding heel lastig te zien of een meubel in jouw huis past of niet. 

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Meet de ruimte volledig op en bekijk de afmetingen van het meubel. Pak er vervolgens een meetlint bij en kijk hoe het nieuwe meubel precies komt te staan in jouw ruimte. Het is ook een optie om een plattegrond op schaal te tekenen. 

Meubels bestellen via het internet: zo doe je geen miskoop 15

Kijk goed naar het retourbeleid van de winkel

Iedereen doet wel eens een miskoop. Je hebt het liever niet, maar ook nu kan het voorkomen. Je kunt nog alles zo goed opmeten, maar misschien is het meubel in het echt toch niet wat je er precies van had verwacht. Daarom is het belangrijk om voor het bestellen altijd goed het retourbeleid te checken. Kun je het meubel wel retourneren? En zijn de kosten voor eigen rekening? 

In sommige gevallen is het mogelijk om het meubel voor een bepaalde tijd uit te testen, bijvoorbeeld bij matrassen en bedden. Maar dit is helaas niet altijd het geval. 

Meubels bestellen via het internet: zo doe je geen miskoop 16

Meubels kopen zonder risico: gebruik de achteraf betalen optie

Nieuwe meubels aanschaffen doe je waarschijnlijk niet iedere dag. We zien het eigenlijk als een grote investering. Wanneer je meubels online koopt, weet je niet zeker of deze wel precies zijn wat jij ervan verwacht. Staan ze wel goed bij de rest van het interieur? Of misschien wijkt de kleur in het echt toch een beetje af. Tegenwoordig bieden veel webshops een achteraf betalen optie. Zo kun je bijvoorbeeld betalen met Klarna of Riverty. Deze betaalmethoden stellen jou in staat om je aankoop in real-life uit te testen. Dus zit de bank toch niet zo lekker als gedacht? Dan kun je deze terug sturen, zonder dat je moet wachten voordat jouw geld wordt teruggestort. 

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Wist je dat er ook regelmatig kortingscodes via betaalmethoden zoals Klarna of Riverty worden gedeeld. Bekijk hier een kortingscode voor Riverty winkels en geniet van extra korting! Wil je meer weten over online betalen? Op Betaling.nl vind je alles wat je moet weten over kopen op afbetaling. Ook vind je er een lijst met winkels waarbij je achteraf kunt betalen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.