Vliegtuigmaatschappijen maken zich klaar voor de zomervakantie 13
Airplane flying over amazing ocean landscape with tropical island. Thailand travel destinations
Saved Read later
Deel dit bericht

Vliegtuigmaatschappijen maken zich klaar voor de zomervakantie

Op 4 juni werd duidelijk dat we toch nog zomervakantie kunnen vieren dit jaar. Premier Rutte gaf aan dat er vanaf 15 juni weer naar een aantal landen gevlogen mag worden. Het reisadvies verandert voor die bestemmingen van oranje naar geel.

Welke zomervakantiebestemmingen zijn een optie?

De landen die vanaf 15 juni weer een mogelijke bestemming voor de zomervakantie zijn: Duitsland, België, Italië, Kroatië, Portugal, Bulgarije, Tsjechië, Litouwen, Letland, Estland, Slovenië en Luxemburg. Ook voor de. Nederlandse Antillen gaat het reisadvies op geel. Daarnaast verwacht Mark Rutte dat Frankrijk, Spanje Oostenrijk en Zwitserland hierbij komen. Voor het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Zweden blijft het reisadvies oranje. Dit betekent niet heen reizen als het niet strikt noodzakelijk is. Op de site van Nederland wereldwijd staat uitgebreide informatie over de reisadviezen.

Vliegtuigmaatschappijen schroeven aantal vluchten op voor de zomervakantie

Meerdere maatschappijen gaven deze week aan het aantal vluchten op te voeren voor de zomervakantie. EasyJet wil 1 juli weer vliegen vanaf Schiphol. In eerste instantie gaat het om 26 bestemmingen vanaf Amsterdam. Onder andere Ibiza en Nice horen hierbij. Uiteindelijk willen ze het aantal bestemmingen uitbreiden naar 35.

De KLM wil in de maand juli het aantal vluchten met 60 procent omhooggooien. Dat komt neer op 25 à 30 procent van het normale aantal vluchten. KLM wil deze zomervakantie op 73 Europese bestemmingen vliegen. Genoeg keus om deze zomer de zon op te zoeken dus.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Ook Transavia kondigt deze zomervakantie een flinke uitbreiding van het aantal vluchten aan. Ze vliegen vanaf Schiphol, Rotterdam en The Hague airport. Op dit moment worden de bestemmingen onder andere: Malaga, Lissabon, Alicante, Porto en Athene. Vanaf 18 juni komen er veel bestemmingen bij waaronder: Mallorca, Ibiza, Valencia en Barcelona. In Juli wil Transavia het aantal vluchten nogmaals uitbreiden, maar wat dat inhoudt is nog niet bekend.

Transavia vlucht zomervakantie

Door de verandering van het reisadvies gaan de luchthavens dus weer draaien. Of de mensen een zomervakantie in het buitenland al aandurven zal de komende weken blijken. Hier vind je in ieder geval wat inspiratie. Een geel reisadvies betekent overigens niet dat alle maatregelen opgeheven zijn. Alle vakantiegangers moeten zich van tevoren goed inlezen in de lokale maatregelen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.