online seksueel misbruik
Saved Read later
Deel dit bericht

Hulpvraag seksueel misbruik explosief gestegen onder jongeren tijdens lockdown

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan huiselijk geweld sinds de lockdown, maar hoe zit het met seksueel misbruik? Het aantal jongeren wat de hulplijn voor seksueel misbruik heeft gebeld is tijdens de lockdown explosief gestegen. Waarschijnlijk komt de stijging door het feit dat er geen juf of meester is om mee te praten, en school geen afleiding meer is.

Verdubbeling meldingen

In januari en februari kwamen er ruim 480 meldingen per maand binnen. In april en mei is dit aantal verdubbeld. De stijging is vooral aanwezig bij sextortion gevallen. Dit is een vorm van seksueel misbruik waarbij slachtoffers worden afgeperst met naaktfoto's en video's. Tijdens de lockdown had iedereen meer tijd om online te zijn, ook jongeren die seksuele bevrediging zochten middels webcamseks.

Grooming

Ook het aantal meldingen van grooming steeg behoorlijk. Hierbij zoekt een volwassene contact met een minderjarige om seksueel misbruik te plegen of kinderporno te verzamelen. Er wordt verwacht dat het aantal meldingen weer zal dalen nu de scholen begonnen zijn.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Ben jij ook slachtoffer van online seksueel misbruik? Neem dan contact op met Helpwanted.nl. Zij kunnen jou advies geven over het online verspreiden van naaktbeelden, afpersing met naaktbeelden en meer. Ben je slachtoffer van fysiek seksueel misbruik? Neem dan anoniem contact op met centrum seksueel geweld.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.