in

Hulpvraag seksueel misbruik explosief gestegen onder jongeren tijdens lockdown

Waarschijnlijk komt dit omdat school niet meer aanwezig was als afleiding

online seksueel misbruik

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan huiselijk geweld sinds de lockdown, maar hoe zit het met seksueel misbruik? Het aantal jongeren wat de hulplijn voor seksueel misbruik heeft gebeld is tijdens de lockdown explosief gestegen. Waarschijnlijk komt de stijging door het feit dat er geen juf of meester is om mee te praten, en school geen afleiding meer is.

Verdubbeling meldingen

In januari en februari kwamen er ruim 480 meldingen per maand binnen. In april en mei is dit aantal verdubbeld. De stijging is vooral aanwezig bij sextortion gevallen. Dit is een vorm van seksueel misbruik waarbij slachtoffers worden afgeperst met naaktfoto’s en video’s. Tijdens de lockdown had iedereen meer tijd om online te zijn, ook jongeren die seksuele bevrediging zochten middels webcamseks.

Grooming

Ook het aantal meldingen van grooming steeg behoorlijk. Hierbij zoekt een volwassene contact met een minderjarige om seksueel misbruik te plegen of kinderporno te verzamelen. Er wordt verwacht dat het aantal meldingen weer zal dalen nu de scholen begonnen zijn.

Bekijk ook:
Peiling: Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie staan er relatief goed voor

Ben jij ook slachtoffer van online seksueel misbruik? Neem dan contact op met Helpwanted.nl. Zij kunnen jou advies geven over het online verspreiden van naaktbeelden, afpersing met naaktbeelden en meer. Ben je slachtoffer van fysiek seksueel misbruik? Neem dan anoniem contact op met centrum seksueel geweld.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

leukste pretparken nederland

Leukste pretparken van Nederland

Vliegtuigmaatschappijen maken zich klaar voor de zomervakantie