Dolfijn zafar dood

Dolfijn Zafar dood aangespoeld op strand Wijk aan Zee

0 Shares

Begin deze maand was er een bijzondere gebeurtenis in Amsterdam. Er was een dolfijn in de haven van Amsterdam terechtgekomen. De dolfijn zwom drie dagen lang naast een vrachtschip die vanuit Frankrijk kwam. Vanuit de haven van Amsterdam is de dolfijn weer buiten de sluizen geloodst. Helaas is Zafar aangespoeld op het strand van Wijk aan Zee.

Zafar de dolfijn

Waarom de dolfijn precies helemaal naar de haven van Amsterdam is mee gezwommen, is niet duidelijk. Dolfijnen zwemmen wel vaker hele stukken mee met boten. De dolfijn moest gauw weer naar zee gebracht worden, omdat hij anders huidproblemen kon krijgen van brak water. Ook was het nog maar de vraag of er genoeg vis voor de dolfijn beschikbaar was in de Amsterdamse haven. Zafar werd buiten de sluizen geloodst en zwom daarna nog in de buurt van de haven van IJmuiden. Ongeveer een week geleden is het dier weer terug de open zee in gegaan.

Zafar dood aangespoeld

De dolfijn is dus maar kort geleden overleden. Het is onduidelijk hoe Zafar precies aan zijn einde is gekomen. Het is wel opvallend dat zijn staartblad mist. De Universiteit Utrecht doet onderzoek naar de doodsoorzaak van de dolfijn.

https://www.youtube.com/watch?v=2BiR-xDkZPc

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.