in

Toeristen worden opgeroepen Nederland te vermijden

Er worden steeds meer maatregelen opgelegd voor de Nederlandse burgers door het coronavirus, maar ook buitenlanders beginnen hier langzamerhand meer van te merken. Premier Mark Rutte heeft dan ook een dringende oproep gedaan aan onze buurlanden. “Bleib zu Hause, restez à la maison!” werd er gezegd. Ook moeten Nederlanders die terugkomen uit de VS eerst twee weken in thuisisolatie zitten voordat zij hun dagelijkse leven weer kunnen hervatten.

Toeristen niet meer welkom

Gisteren was er een crisisberaad waarbij Rutte het volgende heeft gezegd “We willen tijdens Pasen geen reisbewegingen in Nederland“. Dit had de premier al duidelijk gemaakt voor Nederlanders tijdens de persconferentie op 31 maart, maar laat het nu ook duidelijk zijn voor alle toeristen. Er wordt ook gehoor gegeven aan deze oproep. Het Duitse grensverkeer is al 70% verminderd, waar dat bij Belgisch grensverkeer 80% is.
Het grensverkeer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en zijn Belgische en Duitse ambtgenoten. Tot nu toe zien zij nog geen reden voor strengere maatregelen zoals grenscontroles, mensen schijnen de ernst van de situatie te snappen.

Bekijk ook:
Top 10 populairste emigratiebestemmingen

De echte test komt er nog aan

Het zal dit weekend mooi weer worden en de verleiding is dan groot voor veel mensen om toch even op pad te gaan. Rutte roept dan ook heel Nederland op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Mocht je toch naar buiten gaan, zoek dan geen plekken op waar veel mensen dreigen samen te komen. Hij benadrukt nog een keer dat er strikt gehandhaafd wordt op mensen die in grotere groepen dan twee personen op pad gaan en geen anderhalve meter afstand houden.
Parkeerterreinen bij strand en recreatiegebieden zijn uit voorzorg in regio Den Haag al gesloten. “We doen het met zijn allen heel knap op dit moment” vertelt Rutte, laten we daar dan ook mee doorgaan.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boeren zijn het toch eens met stikstofcijfers RIVM

Webwinkels buiten de EU, een gevaar voor de consument?