Toeristen worden opgeroepen Nederland te vermijden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Toeristen worden opgeroepen Nederland te vermijden

Er worden steeds meer maatregelen opgelegd voor de Nederlandse burgers door het coronavirus, maar ook buitenlanders beginnen hier langzamerhand meer van te merken. Premier Mark Rutte heeft dan ook een dringende oproep gedaan aan onze buurlanden. “Bleib zu Hause, restez à la maison!” werd er gezegd. Ook moeten Nederlanders die terugkomen uit de VS eerst twee weken in thuisisolatie zitten voordat zij hun dagelijkse leven weer kunnen hervatten.

Toeristen niet meer welkom

Gisteren was er een crisisberaad waarbij Rutte het volgende heeft gezegd “We willen tijdens Pasen geen reisbewegingen in Nederland“. Dit had de premier al duidelijk gemaakt voor Nederlanders tijdens de persconferentie op 31 maart, maar laat het nu ook duidelijk zijn voor alle toeristen. Er wordt ook gehoor gegeven aan deze oproep. Het Duitse grensverkeer is al 70% verminderd, waar dat bij Belgisch grensverkeer 80% is.
Het grensverkeer wordt nauwlettend in de gaten gehouden door minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en zijn Belgische en Duitse ambtgenoten. Tot nu toe zien zij nog geen reden voor strengere maatregelen zoals grenscontroles, mensen schijnen de ernst van de situatie te snappen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

De echte test komt er nog aan

Het zal dit weekend mooi weer worden en de verleiding is dan groot voor veel mensen om toch even op pad te gaan. Rutte roept dan ook heel Nederland op om zoveel mogelijk thuis te blijven. Mocht je toch naar buiten gaan, zoek dan geen plekken op waar veel mensen dreigen samen te komen. Hij benadrukt nog een keer dat er strikt gehandhaafd wordt op mensen die in grotere groepen dan twee personen op pad gaan en geen anderhalve meter afstand houden.
Parkeerterreinen bij strand en recreatiegebieden zijn uit voorzorg in regio Den Haag al gesloten. “We doen het met zijn allen heel knap op dit moment” vertelt Rutte, laten we daar dan ook mee doorgaan.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.