Aikido pak kopen voor beginners en gevorderden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Aikido pak kopen voor beginners en gevorderden

Als vechtsport liefhebber heb je vast al eens gehoord van Aikido. Het is een vreemde eend in de bijt tussen alle vechtsporten, maar zeker niet minder interessant. Aikido is een Japanse krijgskunst die erop gericht is om je tegenstander uit te schakelen zonder geweld. Je doet dit door gebruik te maken van de kracht en energie van tegenstander en daarmee het evenwicht van je aanvaller te verstoren.  Dit gaat in de meeste situatie door middel van  het maken van soepele, cirkelvormige bewegingen. Interesse in Aikido? Dan kan je beginnen met een Aikido pak. Bij Aiki-Budo hebben we alles wat je nodig hebt om Aikido te beoefenen.

Wat is Aikido?

Aikido is een zelfverdedigingssport zonder competitie-element. Ben je dus geen liefhebber van geweld maar wel van Japanse zelfverdedigingssporten? Dan is Aikido misschien wel wat voor jou! De sport draait om respect, persoonlijke ontwikkeling, harmonie en energie. Hier komt ook de naam vandaan: Ai (harmonie), Ki (energie), Do (de weg). Het staat voor ‘de weg van het samenkomen met energie’. Het beoefenen van Aikido is naast het fysieke gedeelte ook veel bezig met balans en mentale rust door middel van meditaties. Dit bevordert naast de lichamelijke en geestelijke gezondheid, ook het zelfvertrouwen en een betere balans, zowel fysiek als geestelijk.

De uitdaging binnen Aikido is een wisselende aanpak omdat iedere aanvaller op een andere manier aanvalt. Om de sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen, is het belangrijk om een goed Aikido pak te dragen welke bestaat uit een broek, een jas en een band. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een Aikido pak?

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Aikido pak kopen voor beginners en gevorderden 16

Alles over een Aikido pak

Ten eerste is het goed om te weten dat een Aikido pak wit is en een traditionele pasvorm heeft. Een traditionele pasvorm is in lengte maten in plaats van breedte maten en kan dus wat ruim aanvoelen. Aiki-Budo verkoopt speciale Aikido pakken, de jassen hiervan zijn van gerstkorrel stof met verstevigde revers. Maar tijdens het sporten mag je eventueel ook een judopak dragen. De Aikido pakken kenmerken zich door een iets andere snit en pasvorm als de judopakken. Aan de jas zitten touwtjes zodat deze niet opengaat tijdens het sporten en aan de achterkant van de jas zit een split voor meer beweegruimte. De broek heeft een tailleband van elastiek en de broekspijpen hebben aan de voorzijde een dubbele stof waardoor de kniestukken minder snel slijten. De pakken zijn leverbaar in de maten 150 t/m 210. Dit zijn lengtematen, dus iemand van bijvoorbeeld 172 centimeter heeft een pak nodig in de maat 170. Naast het klassieke Aikido pak verkoopt Aiki Budo ook een zomerpak, speciaal ontworpen voor sporten in de zomer.

Gradaties: banden en een hakama

Ook bij het Aikido zijn er verschillende gradaties, zo ga je van de Kyu-graden naar de Dan-graden. Dit wordt in tegenstelling tot bij de meeste vechtsporten niet gekenmerkt door een gekleurde band. Qua banden kent de sport maar twee kleuren, de witte en de zwarte band. Beginners dragen een witte band en vanaf de eerste dan-graad mag de zwarte band worden gedragen. Gevorderde beoefenaars dragen in plaats van een traditioneel Aikido pak een Hakama. Een Hakama is een traditionele Japanse broekrok met lange, wijde pijpen in een zwarte of donkerblauwe kleur.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Accessoires Aikido

Naast het Aikido pak verkoopt Aiki Budo ook de benodigde accessoires zoals: de Zoori’s (traditionele slippers), de bokken (houten oefenzwaard), een Jo (houten oefenstaf van 128cm), een Tanto (houten oefen mes), een sporttas en stokkenhoezen. De stokkenhoes wordt gebruikt voor het vervoeren van de houten oefenwapens van en naar de Dojo. Aikido wordt blootvoets uitgevoerd. Je gebruikt de slippers dan voor het lopen van de kleedkamer naar de mat.

Aikido pak kopen bij Aiki Budo

Aiki Budo heeft alles in huis voor het beoefenen van Aikido. Ben je op zoek naar een wit Aikido pak of een Hakama, neem dan een kijkje in onze winkel in Amsterdam of in onze webshop. Wil je graag eerst persoonlijk advies? Dan kun je altijd terecht bij onze ervaren medewerkers. Neem hiervoor gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.