Dit is waarom trampoline springen gezond is voor jou en je kind 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom trampoline springen gezond is voor jou en je kind

Tegenwoordig zit menig kind liever op de tablet of smartphone dan op een sport. Dat terwijl voldoende beweging ontzettend belangrijk is voor de gezondheid en het krijgen van de essentiële beweging per dag niet eens zo vervelend hoeft te zijn. Wist je dat trampolinespringen bijvoorbeeld heel veel gezondheidsvoordelen heeft? Het versterkt de spieren, vergroot het concentratievermogen en vermindert stress. En daarnaast is trampolinespringen ook nog eens heel erg leuk. Genoeg redenen dus om eerder vandaag dan morgen nog die trampoline in huis te halen, voor zowel jezelf als je kind!

Waarom trampolinespringen?

Beweging is belangrijk voor kinderen omdat zij hier hun energie in kwijt kunnen. Dit kan met een teamsport, maar trampolinespringen biedt ook zo zijn voordelen. Zo is bij trampolinespringen de kans op een blessure kleiner dan bij een teamsport of bijvoorbeeld hardlopen, helpt het goed bij de concentratie en de ontwikkeling van de coördinatie, en is de sport goed voor de spieren en de conditie. Dat maakt trampolinespringen dé ideale sport! Tegenwoordig kun je lessen volgen om trampolinespringen te leren, maar het is beter eerst een trampoline in huis te halen. Op die manier kunnen zowel jij als je kind in een rustige omgeving ondervinden of de sport echt iets voor jullie is. Je kunt ervoor kiezen om de trampoline buiten te zetten, of binnen als daar de ruimte voor is.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Dit is waarom trampoline springen gezond is voor jou en je kind 14

Wat voor trampoline schaf ik aan?

Maar wat voor één schaf je er dan aan? Ten eerste is het belangrijk om voor een goede en veilige trampoline te gaan. Dat kan bijvoorbeeld via trampolines.nl, specialist op het gebied van de verkoop van trampolines. Trampolines.nl biedt een ruim assortiment van kwalitatieve trampolines en helpt je graag op weg bij de aanschaf van de juiste trampoline. Een trampoline van goede kwaliteit is belangrijk, omdat de trampoline anders onveilig kan zijn. Deze kosten wel wat meer omdat er duurdere materialen worden gebruikt, maar dan weet je zeker dat je een veilig exemplaar in huis haalt. Denk daarnaast goed na over wat voor soort trampoline je aan wilt schaffen. Een ronde of rechthoekige trampoline? Een trampoline op poten of een trampoline die je in kunt graven? Groot of klein? Wanneer er meerdere mensen op de trampoline gaan springen, kun je bijvoorbeeld beter voor een grotere kiezen omdat deze vaak meer gewicht kunnen dragen. Wil je voor een echt veilig exemplaar gaan, overweeg er dan een te kiezen met veiligheidsnet zodat de trampolinespringers er niet vanaf kunnen vallen.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Ben je na dit artikel overtuigd om een trampoline aan te schaffen? Of heb je er al een in huis of in de tuin staan?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.