Een roadtrip door Canada maken? Dít moet je regelen! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Een roadtrip door Canada maken? Dít moet je regelen!

Canada is één van de mooiste landen ter wereld. Prachtige steden, wisselende natuur en een indrukwekkende flora en fauna zijn enkele van de hoogtepunt. Wil je deze hoogtepunten zelf eens ervaren? Een roadtrip leent zich hier uitstekend voor, maar daarvoor moet je wel enkele voorbereidingen treffen. Wat te denken van het regelen van een eTA? Alleen als je een geldig visum hebt, heb je toestemming om het land binnen te komen.

Is het aanvragen van een eTA het enige dat je moet doen? Nee, zeker niet. Er zijn meerdere zaken die je moet regelen; de belangrijkste voorbereidingstips vind je in dit artikel.

Tip 1: stippel je route uit

Wist je dat Canada ruim 260 keer zo groot is als Nederland? Aangezien het land zó groot is, is het verstandig om vooraf je route uit te stippelen. Bepaal welke delen je van Canada wilt bezoeken, welke route af wilt leggen en hoelang je überhaupt op vakantie wilt gaan.

Houd rekening met een relatief lage gemiddelde snelheid per dag. Dit heeft met de twee volgende redenen te maken:

  • In sommige delen van Canada zijn geen snelwegen te vinden. Dit betekent dat je alleen maar over provinciale wegen rijdt, waarop de gemiddelde snelheid uiteraard een stuk lager ligt.
  • Je komt onderweg altijd interessante dingen tegen. Je wilt hierdoor met enige regelmaat uit de auto stappen en genieten van al het moois. Als je voor een niet al te strak schema/route zorgt, heb je deze vrijheid.

Tip 2: vraag de eTA tijdig aan

Om met het vliegtuig Canada in te mogen komen, heb je een eTA nodig. Een eTA aanvragen voor Canada kun je online doen en kost 24,95 euro per persoon. Het is goed om te weten dat je zo’n visum voor elk persoon nodig hebt. Ook als je met kinderen reist, moet je voor je kinderen zo’n visum aanvragen.

Om een eTA voor Canada aan te vragen, moet je een online formulier invullen. In dit formulier moet je onder meer aangeven wanneer je het land binnenkomt en wanneer je weer vertrekt. Onthoud hierbij goed het volgende: een eTA kun je niet verlengen.

Bekijk ook:
5 verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

Het advies is om de eTA op tijd aan te vragen. Mocht er onverhoopt iets niet goed met deze visumaanvraag gaan, kun je dit nog tijdig herstellen. Over het algemeen gaat het aanvragen van dit visum vlekkeloos, zolang je het formulier maar naar wens invult.

Het is geen zekerheid dat je het visum daadwerkelijk krijgt. Zo is de eis dat je de nationaliteit van een Europees land hebt, dat je nooit een misdrijf gepleegd hebt, dat je nooit een immigratie wet overtreden hebt en dat je geen dienstbetrekking bij een Canadese organisatie aangaat. Ook moet je reis naar Canada betrekking hebben op een vakantie, studiereis, overstap of zakenreis. Tevens wordt de eis gesteld dat je geen risico vormt voor de veiligheid of volksgezondheid.

Als je aan deze eisen voldoet, krijg je een geldig eTA. Bij het inchecken op de Nederlandse luchthaven wordt direct gecontroleerd of je een geldig eTA hebt. Indien dit niet het geval is, mag je niet eens op het vliegtuig naar Canada stappen.

Het visum dat je voor Canada krijgt, is voor een termijn van maximaal vijf jaar geldig. Verloopt je huidige paspoort eerder? Dan verloopt daarmee ook de geldigheid van de eTA. Als je een nieuw paspoort aanvraagt, zou je ook een nieuw eTA voor Canada aan moeten vragen.

Vertrek je al op korte termijn naar Canada? Dan is het verstandig(er) om een spoedprocedure aan te vragen. Hier betaal je extra voor, maar je aanvraag wordt dan wel direct in behandeling genomen.

Is de aanvraag voor de eTA goedgekeurd? Dan hoef je in principe niks te doen. Je hoeft dit visum bijvoorbeeld niet uit te printen. Dat wat je nu wel kunt doen, is inchecken voor je vlucht naar Canada.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Tip 3: boek tijdig een huurauto of camper

Door Canada heenreizen is een geweldige ervaring. Je komt op prachtige plekken uit, je maakt kennis met de Canadese cultuur en je komt simpelweg in een hele andere wereld terecht.

Zo’n rondreis maak je het beste in een auto of camper naar je wens. Om zo’n auto of camper te verkrijgen, moet je de auto of camper tijdig huren. Dit betekent dat je niet nu nog een huurauto voor volgende week kunt regelen. Dit zou op zich mogelijk moeten zijn, maar de kans is dan klein dat je de gewenste auto krijgt.

Bijkomend advies is om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de tarieven van de huurauto, maar ook op de voorwaarden. Ga bijvoorbeeld goed na op welke manier de auto standaard verzekerd is. En wat er gebeurt als je onverhoopt schade aanricht.

Als je met een camper door Canada reist, moet je de geldende regels opvolgen. Dit betekent onder meer dat je in steden, provinciale parken en nationale parken niet mag wildkamperen. Op overige plekken mag dit wel, waardoor je eventueel je camper op een gewenste plek neer kunt zetten.

Tip 4: check goed de paspoorten

Tot slot is het advies om vooraf goed de paspoorten te checken. Check goed of de paspoorten nog geldig zijn. Bij het moment van het boeken van de reis, maar ook op het moment dat je naar Canada afreist.

In Canada geldt hierover de volgende regel: je paspoort moet minimaal gedurende het verblijf in Canada geldig zijn. Ook stelt de douane van Canada de eis dat er nog minimaal één visumpagina leeg is in je paspoort.

Ga je een eTA aanvragen voor Canada? Check dan direct of je paspoort nog geldig is gedurende je verblijf in Canada. Mocht dit niet het geval zijn, krijg je het visum niet toegekend.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

932

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.