Dit zijn de voordelen van een kenteken check 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de voordelen van een kenteken check

Er zijn verschillende voordelen van een kenteken check, maar wat is een kenteken check eigenlijk? Bij een kenteken check vul je het kenteken van een auto in. Als je dit doet dan kan je de auto controleren op zijn complete verleden. Je leert de auto als het ware heel goed kennen en hierdoor hoef je dus geen expert te zijn bij de aanschaf of verkoop van je auto.

In de meeste gevallen krijg je dan een algemeen basisrapport. Daarin vind je onder andere het type voertuig, het merk, de handelsbenaming, de kleur en de catalogusprijs. Als je de eigenarenhistorie en de dagwaarde & inruilwaarde van de auto wilt weten dan betaal je vaak een klein bedrag van enkele euro’s. Zeker de moeite waard als het een auto is waar je zeker interesse in hebt.

Koop je een tweedehands auto dan is een kenteken check zelfs aan te bevelen.

De voordelen van een kenteken check samengevoegd

Hier zijn de voordelen van een kenteken check voor je samengevoegd

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Het schadeverleden

Als je een auto koopt, ook al is die gerepareerd, dan is handig om te weten of die auto al eens schade heeft opgelopen. Zo kom je er snel achter of het mankement goed is gerepareerd en dat je niet de rekening moet betalen voor achterstallig onderhoud.

De kilometerstand

Dit wordt ook wel de NAP check genoemd. Hierbij kan je inzien of de kilometerstand van de auto wel kloppend is. Er wil namelijk nog wel eens mee gesjoemeld worden.

De technische gegevens

Benieuwd naar het benzine of diesel gebruik? Dit soort gegevens vind je bij dit rapport terug. Daarbij zie je ook of de auto bijvoorbeeld nog de oorspronkelijke kleur heeft of dat deze is overgespoten.

Basisgegevens

Hoe zwaar is de auto? Hoe lang is de auto? Hoeveel deuren heeft de auto? Hoeveel wegenbelasting moet ik betalen? De antwoorden hierop komen terug bij de basisgegevens.

De dagwaarde

Te weinig betalen vinden we niet erg, maar te veel betalen is een ander verhaal. Je komt er gelijk achter of de prijs die je moet betalen eerlijk is.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Vorige eigenaren

Welke personen hebben voor jou in de auto gereden.

Vergeet de aansprakelijkheidsverzekering niet

Als je de perfecte auto hebt gevonden dan dien je de auto nog wel te verzekeren. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. De hoogte van de verzekering wordt bepaalt door de voorwaarden die in de autoverzekering zijn opgenomen. Je kan kiezen van een WA-verzekering tot een allrisk verzekering. Vergelijk diverse aanbieders, zodat je de beste en eventueel een goedkope autoverzekering kan kiezen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.