De ene e-bike is de andere niet

0 Shares

Een fiets is een fiets, toch? Dat kan misschien zo lijken, maar iedereen die weleens een nieuwe fiets heeft uitgezocht weet dat dat heel anders zit. Kijk alleen al naar het soort fiets: wil je een mountainbike of racefiets, een stadsfiets of een moederfiets? Een herenfiets, een damesfiets? En dat is pas het begin.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Een nieuwe fiets kopen, dat is gemakkelijker dan je denkt. Zeker als je niet voor een tweedehandsje gaat, maar echt een compleet nieuwe fiets uit gaat zoeken. Want hoe ga je uit dat enorme aanbod de juiste keuze maken? Welke fiets past perfect bij jou?

Om dat te bepalen, moet je allereerst goed weten wat je precies met de fiets wil gaan doen. Een stadsfiets valt niet te vergelijken met een wielrenfiets: ze worden dan ook op compleet verschillende manieren gebruikt. Ook een mountainbike is weer een verhaal apart, die brengt je op plekken waar een wielrenfiets niet tegenop gewassen is. Begin je je keuze door op een rijtje te zetten waar je de fiets vooral voor wil gaan gebruiken, dan vallen er vanzelf heel veel keuzes af. Vooral fietsen in de stad, betekent in ieder geval geen wielrenfiets. Die dunne bandjes die zomaar in de tramrails kunnen belanden: niet doen. Ook een mountainbike heb je in de stad absoluut niet nodig, maar wil je er ook de bossen mee in gaan dan kan het wel het overwegen waard zijn.

Bekijk ook:
Het smalste appartement in New York staat te koop en kost "slechts" 5 miljoen dollar

Door precies op een rijtje te zetten wat je zoekt, werk je langzaam toe naar het model dat het beste bij je past, en de opties die voor jou het handigst zijn. Zo werkt het niet alleen bij het uitzoeken van een ‘normale’ fiets, maar ook bij het uitzoeken van een elektrische fiets. Mocht je er nou niet uitkomen, kun je altijd hulp vragen bij Stella.

Werk je lijstje af

Het uitzoeken van een e-bike is niet heel anders dan het uitzoeken van welke andere fiets dan ook. Ook hier begin je met op een rijtje te zetten waar je de fiets vooral voor wil gaan gebruiken. Daar kies je het best passende model bij, waarna je verder gaat met het bepalen van de juiste ondersteuning van de motor en het aantal versnellingen. Laat je hierbij wel even adviseren, want waarschijnlijk gaat het je behoorlijk duizelen bij alle mogelijkheden en getallen. Even advies vragen aan een expert zal ervoor zorgen dat je alle opties beter gaat begrijpen, zodat je de juiste keuzes kunt maken. Stap voor stap werk je naar je keuze toe, waarna je uiteindelijk bij de e-bike uitkomt die het best bij jou past, en waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.