wonder of the seas
Saved Read later
Deel dit bericht

Het grootste cruiseschip ter wereld heet ‘Wonder of the Seas’

Als je altijd al een cruise rond de wereld willen maken, maar weet je niet welk cruiseschip aan jouw eisen voldoet? Dan is Wonder of the Seas een schip dat vrijwel zeker alles in huis heeft. Dit nieuwe cruiseschip is de grootste ter wereld en mag gerust een drijvend dorp worden genoemd. We kochten een paar tickets en maakten even een rondje.

Wonder Of The Seas

Er moest 1 miljard dollar worden neergeteld om dit gevaarte te kunnen bouwen. Alle denkbare luxe is te vinden op dit immens grote vaartuig. Denk hierbij aan negentien zwembaden, mini-golfbanen, meerdere basketbalvelden, rotsklimmuren en maar liefst twintig restaurants, die allen op het hoogste niveau eten bereiden. Het mooie aan dit schip is dat het verdeeld is in secties.

Er is bijvoorbeeld een Aziatische sectie, waar je oosterse restaurants aantreft, een gedeelte waar je een ware kroegentocht kunt houden, en een entertainment gedeelte met theaters, bioscopen, lounges en casino's. Heb je genoeg van dit alles en heb je behoefte aan natuur? Dan maak je een wandeling in ‘Central Park', een groen gedeelte met 20.000 soorten planten en bomen.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

De cijfers van het grootste cruiseschip ter wereld

Als je een idee wilt krijgen van de omvang van dit schip dan gooien we er even wat cijfers tegenaan. Er kunnen maar liefst 6.988 passagiers tegelijk worden vervoerd. Het schip heeft 18 dekken, heeft 2.867 passagiershutten en heeft een lengte van 362 meter. Het vaartuig weegt 236.857 ton. Dit cruiseschip is 4% groter dan het schip wat voorheen de grootste ter wereld was; dat was toen de Harmony of the Seas.

Als je zelf wilt ervaren hoe het is om vakantie te vieren op een drijvende stad, dan moet je wel bereid zijn om minimaal 1.200 dollar per persoon neer te tellen. Je krijgt er echter wel een hoop voor terug, want een verblijf op het grootste en meest luxe schip ter wereld is er eentje voor op je bucketlist. Om een impressie te geven van dit nieuwe cruiseschip hebben we hieronder een filmpje geplaatst.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.