Top 10 romantische films op Netflix 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 romantische films op Netflix

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag en dat is dus het perfecte moment voor een romantische filmavond! Heb je zin in een leuke film vol met romantiek, maar weet je niet welke je moet kiezen? Wellicht vind je een aanrader in deze top 10 romantische films op Netflix!

10. The Holiday

The Holiday is een romantische komedie met Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black en Jude Law in de hoofdrol. In de film besluiten de vrouwen voor een paar weken van huis te wisselen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Dat blijkt goed uit te pakken voor beide dames, want allebei komen ze hierdoor de liefde tegen.

9. To All The Boys I Have Loved Before

In To All The Boys I Have Loved Before schrijft de verlegen Lara Jean Covey, gespeeld door Lana Condor, altijd een liefdesbrief als ze verliefd is. Die brieven doet ze alleen nooit op de post. Totdat haar zusje daar verandering in brengt. Daardoor krijgen meerdere jongens van haar een liefdesverklaring. Een beetje awkward voor Lara, maar het doet wel wonderen voor haar liefdesleven.

Heb je deze film al gezien? Dan is er altijd nog een deel 2: To All The Boys P.S. I Still Love you. En als je die ook gezien hebt, sinds 12 februari staat ook het derde deel To All The Boys: Always and Forever op Netflix.

Bekijk ook:
Deze 7 dingen moet je juist niet doen op Valentijnsdag

8. Love, Rosie

In Love, Rosie zijn Rosie en Alex vanaf jongs af aan al vrienden. Maar, zijn ze alleen goede vrienden of kan hun vriendschap bloeien tot iets veel nog mooiers?

7. The Age of Adeline

In de romantische film The Age of Adeline volgen we de beeldschone Adeline, gespeeld door Blake Lively. Op het eerste gezicht lijkt ze een doodnormale vrouw, maar ze heeft een groot geheim. Adeline wordt namelijk niet ouder.

Onsterfelijkheid lijkt misschien een gaaf concept, maar ja dan kan je met niemand samen oud worden. Toch gaat ze de liefde nog een keer achter na als ze de knappe Ellis ontmoet. En die komt je misschien bekend voor, want hij wordt gespeeld door niemand minder dan de Nederlander Michiel Huisman.

6. Grease

Wil je een romantische film, houd je van musicals én ga je graag een stukje terug in de tijd? Dan is Grease dé aanrader voor jou. In Grease worden Sandy en Danny, gespeeld door Olivia Newton-John en John Travolta, verliefd op elkaar tijdens een vakantie. Op school komen ze elkaar weer tegen, maar of hun liefde daar ook stand kan houden?

5. A Star is Born

Lady Gaga kan niet alleen goed zingen, ze is ook nog eens een geweldige actrice. Dat liet de zangeres zien in de romantische dramafilm A Star is Born. In de film krijgt countryzanger Jackson Maine een relatie met het onbekende talent Ally. Maine probeert – met succes – de carrière van Ally te boosten, maar moet ondertussen ook dealen met zijn eigen problemen.

Bekijk ook:
De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

4. Pride & Prejudice

Heb je zin in een romantische film die zich afspeelt in de 18de eeuw in Engeland? Dan is alleen Pride & Prejudice de juiste keuze voor jou. In de film ontmoet de rijke Mr. Darcy de knappe, maar minder welgestelde Elizabeth. Een relatie met weinig kans van slagen, tenzij ze allebei hun best er voor willen doen.

3. Call Me By Your Name

In Call Me By Your Name ontmoet de 17-jarige Elio de liefde van zijn leven tijdens een broeierige zomer op het Italiaanse platteland. Het is echter een “verboden liefde”, want Elio krijgt gevoelens voor Oliver, de zeven jaar oude onderzoeksassistent van zijn vader. De hoofdrollen worden gespeeld door Timothée Chalamet en Armie Hammer.

2. La La Land

In de film La La Land worden een pianist en een actrice op elkaar verliefd, terwijl ze ook nog aan hun carrière werken. De hoofdrollen zijn gespeeld door Emma Stone en Ryan Gosling, die eerder al in de film Crazy, Stupid, Love lieten zien dat ze een geweldige chemie hebben. Dat doen ze in La La Land nog eens overtuigender, en dat levert een geweldige romantische film op.

1. The Notebook

The Notebook is natuurlijk een van de meest romantische films uit de geschiedenis, en moet daarom op één staan in deze top 10. In de film worden twee jonge geliefden uit elkaar gedreven door oorlog en andere omstandigheden in de jaren 40. Dat brengt hun relatie in de problemen, maar of dat ze uiteindelijk tegenhoud om samen te zijn?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.