Top 10 populairste Nintendo Switch games 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste Nintendo Switch games

De Nintendo Switch is een van de best populairste Nintendo producten. Maar, wat zijn de populairste games van de Switch? In deze top 10 geven we een overzicht van de 10 best verkochte en dus populairste Nintendo Switch games. 

In de top 10 populairste Nintendo Switch games staan weinig verrassingen. Pokémon en Mario zijn nog steeds enorm populair, maar er is in deze top 10 ook ruimte voor wat andere games.

10. New Super Mario Bros.

New Super Mario Bros staat met bijna 10 miljoen verkochte exemplaren op de tiende plek in deze top 10. In de game ga je opzoek naar Bowser Jr. en de ontvoerde prinses Peach. Het mag dan 2021 zijn, het ziet er naar uit dat Peach zichzelf nog steeds niet kan redden.

9. Splatoon 2

Splatoon 2 is misschien wat minder bekend dan de gemiddelde Nintendo game, maar heeft in korte tijd heel wat fans gekregen. In de game speel je in teams van 4 tegen elkaar, en moet je terrein veroveren door de grond met inkt te bedekken. Splatoon 2 is dus een grappig multiplayer spelletje, en dat verkoopt goed. Inmiddels zijn er bijna 12 miljoen exemplaren van Splatoon 2 verkocht, en daarmee pakt de game de negende plek in deze top 10.

8. Pokémon: Let's Go Pikachu & Pokémon : Let's Go Eevee!

Dat er een Pokémon game in de top 10 populairste Nintendo Switch games staat, zal waarschijnlijk niemand verrassen. Op de achtste plek staat dus Pokémon: Let's Go Pikachu! en Pokémon: Let's Go Eevee! met maar liefst 13 miljoen verkochte exemplaren. In de game ga je weer terug naar de regio Kanto om Pokémon te vangen. Met een groot verschil: de wilde Pokémon lopen nu gewoon rond, en dat ziet er een stuk leuker uit!

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

7. Super Mario Party

Op de zevende plek van deze top 10 staat weer een game met Mario. Super Mario Party weet die plek te bemachtigen met bijna 14 miljoen verkochte exemplaren. In de bordspel game kan je 80 minigames met drie andere gamers spelen.

6. Super Mario Odyssey

Het is misschien een beetje saai en weinig verrassend, maar ook de volgende game in de top 10 populairste Nintendo Switch games is er een met Mario. Super Mario Odyssey staat namelijk op de zesde plek, met ongeveer 20 miljoen verkochte exemplaren. In deze sandbox-achtige Mario 3D game moet je weer prinses Peach redden. Deze keer moet je voorkomen dat ze met Boswer trouwt. Is er ook een optie waarin we Peach laten trouwen met Bowser? Gewoon een ideetje..

5. Pokémon Sword & Pokémon Shield

Niet alleen “oude” games van Pokémon zijn nog populair, ook de nieuwe versies slaan ook nu goed aan. In de games Pokémon Sword & Shield maak je een reis naar de nieuwe regio Galar, waar je talloze nieuwe pocketmonsters kan vangen. Er zijn nog genoeg mensen die Pokémonmeester willen worden, want de games werden ruim 20 miljoen keer verkocht. En daarmee staan Sword en Shield samen op de vijfde plek in deze top 10. Welke starter zou jij kiezen?

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Een franchise die natuurlijk ook niet kon ontbreken in deze top 10 populairste Nintendo Switch games is Zelda! Vandaag de dag zijn de games met Link nog steeds populair en dat vertaald zich ook naar de sales van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De Switch game, waarin je het verwoeste koninkrijk Hyrule met de groen geklede held bezoekt, is inmiddels ruim 21 miljoen keer verkocht en staat daarmee op de vierde plek in deze top 10.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

3. Super Smash Bros. Ultimate

Op de derde plek in deze top 10 staat een spel die bijna elke gamer wel moet kennen. Met bijna 23 miljoen verkochte exemplaren is dat Super Smash Bros. Ultimate. In het vechtspel ga je met bekende gamehelden de strijd met elkaar aan.

2. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons is een van de grotere verrassingen van deze lijst. De game is nog geen jaar op de markt, maar is nu al het op één na best verkochte Nintendo Switch spel. De Animal Crossing game is inmiddels ruim 31 miljoen keer verkocht, en daarmee staat de game op de tweede plek in deze top 10.

Een deel van dat succes is te verklaren door de releasedatum en de wereldwijde omstandigheden. New Horizons kwam namelijk uit in maart 2020, net toen corona uitbrak en de eerste lockdown van kracht ging. Hierdoor was het spel de perfecte afleiding voor gamers. Op een gegeven moment was er zelfs een te kort aan Switch consoles en Animal Crossing games door de enorme vraag op dat moment.

1. Mario Kart 8 Deluxe

Op de eerste plek in deze top 10 populairste Nintendo Switch games staat, hoe kan het ook anders, Mario Kart 8 Deluxe. De iconische racegame met Mario en zijn kompanen is sinds zijn release meer dan 33 miljoen keer verkocht, wat geen enkele andere Switch game in de geschiedenis kan evenaren. Mario Kart 8 Deluxe is daarmee de best verkochte Nintendo Switch game van dit moment. En daarmee krijgt Mario Kart de titel van alle populairste Switch game.

Deze top 10 populairste Nintendo Switch games is samengesteld op basis van cijfers van Nintendo.

Staat jouw favoriete Nintendo Switch game in deze top 10? Of ben je meer van fan van een Switch game die minder populair is? Laat het weten door een reactie achter te laten!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.