Miners vs. Bitcoin-nodes - Het Bitcoinnetwerk begrijpen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Miners vs. Bitcoin-nodes – Het Bitcoinnetwerk begrijpen

Bent u op zoek naar een beter begrip van het Bitcoinnetwerk? Zo ja, dan is hier een onderscheid tussen miners en Bitcoin-nodes

Bitcoin is een systeem dat moeilijk volledig te begrijpen is. Veel mensen hebben het in de loop der jaren afgedaan als een rage of een Ponzi-schema, in plaats van het vernuft van het ontwerp of de bredere maatschappelijke voordelen van de verdere ontwikkeling en toepassing ervan in te zien.

Het volgen van een transactie van begin tot eind is een van de eenvoudigste manieren om alle rollen en verantwoordelijkheden van de deelnemers aan het Bitcoinnetwerk te begrijpen. En zo kunnen we de belangrijkste verschillen tussen Bitcoin-nodes en miners beter begrijpen.

Hoe Bitcoin-miners en -nodes transacties afhandelen

Als gebruiker van het Bitcoinnetwerk is uw primaire doel het verrichten van transacties door middel van het verzenden en ontvangen van bitcoin. Wanneer men een transactie verstuurt, wordt deze via het roddelprotocol over het netwerk verspreid. In wezen gaat de transactie naar een paar nodes, die de transactie valideren voordat ze aan meer nodes wordt doorgegeven. Dit proces herhaalt zich totdat alle op het netwerk aangesloten nodes op de hoogte zijn van de lopende transactie.

Nodes bewaren een volledige kopie van de Bitcoinblockchain, een universeel grootboeksysteem. Het bewaart de hele transactiegeschiedenis van alle eerdere Bitcoin-transacties. Nodes zorgen ervoor dat de verzender van de transactie niet tweemaal dezelfde BTC uitgeeft en deze niet uit het niets heeft gecreëerd door naar de blockchain te verwijzen. Kijkend naar hoe veilig de bitcoin-technologie is, kunt u gemakkelijk investeren zonder het risico van herhaalde transacties met behulp van platforms zoals immediate edge

Bekijk ook:
Worden mensen in de toekomst geprogrammeerd door hersenchips en kunstmatige intelligentie?

Wanneer nodes een transactie valideren, markeert het systeem deze als “hangende” totdat een gespecialiseerde node, geïdentificeerd als miner of een collectief van miners (mining pool) de transactie oppakt. Bitcoinminers zijn overal, ze concurreren om transacties te bevestigen. Wanneer een Bitcointransactie van “hangende” naar “bevestigd” gaat, betekent dit dat deze is toegevoegd aan het universele grootboeksysteem (blockchain) en dat de ontvanger van de Bitcointransactie deze naar een andere gebruiker kan sturen.

Wat doen miners?

Het delven van bitcoin is een dure onderneming die gespecialiseerde hardware vereist en grote hoeveelheden elektriciteit verbruikt. Naast deze economische factoren vereist het delven van bitcoins een aanzienlijke deskundigheid en is het gevaarlijk (in tegenstelling tot het exploiteren van een knooppunt). Miners, bijvoorbeeld, kunnen ‘s nachts miljoenen dollars verliezen door extreme weersomstandigheden, overstromingen, branden en andere rampen.

Het Bitcoinnetwerk stelt miners in staat om inkomsten te verwerven, wat hen stimuleert om middelen te besteden en langetermijnrisico's te nemen. Elke transactie heeft een vergoeding, en elk blok heeft een subsidie van nieuw uitgegeven bitcoins, die de miner ontvangt als betaling voor het toevoegen van het gegeven blok transacties aan de blockchain.

Bekijk ook:
Welke releases kunnen we verwachten van Samsung in 2024?

Bitcoin lijkt meer op goud en andere grondstoffen dan op fiatmunten met een oneindig aanbod, omdat mijnwerkers moeten concurreren en middelen moeten uitgeven om nieuw uitgegeven munten te verdienen. Deze onvermijdelijke kosten van het delven van bitcoin zijn cruciaal voor het waardevoorstel. Dit resulteert in een relatief billijke verdeling van vers gedrukte munten en maakt het uiterst moeilijk om bitcoin aan te vallen.

U heeft niemands toestemming nodig

Traditionele fiattransacties en bitcointransacties hebben enkele overeenkomsten. Beide hebben een complex en uitgebreid afrekensysteem dat de gemiddelde gebruiker misschien niet kent.

Anderzijds is de open betrokkenheid en transparantie van genoemd afwikkelingssysteem een wezenlijk verschil. Iedereen kan een node-operator of miner worden zonder toestemming van iemand anders. Omdat er geen vertrouwen of controle van middelen meer nodig is voor derden, verandert dit volledig de manier waarop mensen wereldwijd handel drijven.

Of u nu uw volledige node draait of miner wordt, u draagt bij aan de open en inclusieve Bitcoin-revolutie. Met elke nieuwe deelnemer wordt het proces robuuster en onstuitbaarder.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.