LED verlichting wint in tijden van inflatie nog meer aan populariteit 9
Saved Read later
Deel dit bericht

LED verlichting wint in tijden van inflatie nog meer aan populariteit

In tijden van inflatoire periodes zijn we genoodzaakt om andere keuzes te maken. Momenteel leven we in een zeer chaotische tijd. Een onzekere tijd. Denk maar eens terug. Wat is er de afgelopen jaren veel veranderd. De wereldwijde pandemie bracht al inflatie teweeg. Deze was pas net begonnen of de oorlog in Oekraïne begon. Wegens sancties uit het westen, moest de gewone burger gaan betalen. Inmiddels is het een jaar na de Russische inval – en tevens de grootste oorlog op Europees grondgebied sinds de Tweede Wereldoorlog – en merken we dit flink in onze portemonnee. Dit heeft heel veel verschillende dingen teweeg gebracht.

Opvallend is dat LED verlichting in deze tijden van inflatie nóg meer aan populariteit hebben gewonnen. In de afgelopen tien jaar waren ze al met een enorme slag bezig om conventionele verlichting van hun troon te stoten. Inmiddels hoeven ze hier niet eens meer hun best voor te doen. Dat heeft verschillende redenen.

Bekijk ook:
Binnenkort gratis zonnepanelen laten leggen? De reden achter de grote prijsdalingen

Energiecrisis

Het grootste gevolg van de oorlog in Oekraïne was toch wel de energiecrisis waar we mee te maken kregen. De energieprijzen stegen nog nooit zo snel. De winter van 2022 begon dan ook onzeker. Zouden mensen hun energierekening nog wel kunnen betalen? Mede door die vraag gingen mensen ook massaal op zoek naar manieren om te besparen. Zowel op gas als stroom. Ledwereld.nl kreeg dan ook te maken met een enorme toestroom van nieuwe klanten. Mensen die op zoek gingen naar snelle en relatief goedkope oplossingen om te besparen op hun energierekening.

Door alle lampen in huis voor LED te vervangen, kun je al flink wat besparen op de kosten voor licht. Gebruikte je voorheen bijvoorbeeld enkel halogeenlampen? Dan kan je tussen de 80% en 90% besparen op het verbruik! Bij spaarlampen ligt dit percentage zelfs iets hoger. Dit is een eenvoudige manier om de energierekening te verlagen.

Investering op de lange termijn

Toch is kiezen voor LED ook niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet in tijden waar alles al stukken duurder wordt. Het meest opvallend is namelijk dat LED verlichting een veel hogere aanschafprijs heeft dan conventionele verlichting. Zodra je voor de schappen staat en die prijsverschillen ziet, is de verleiding dan ook erg groot om toch voor het goedkopere alternatief te kiezen. Het prijsverschil op de lange termijn zie je immers niet.

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Inmiddels wordt er echter steeds meer informatie verschaft over de voordelen van LED. Hierbij is het meest opvallend de voordelen voor de lange termijn. Niet alleen doordat deze verlichting veel efficiënter met stroom omgaat, maar ook door de lange levensduur. Waar een ledlamp met gemak jaren mee zal gaan, moet je conventionele verlichting meestal al na een half jaar tot een jaar vervangen. Tel je winst nu maar uit.

Door nu te kiezen voor LED, bespaar je op de lange termijn dus veel geld. Een mooi gegeven. 

713

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.