Langzaam internet thuis? Zo kun je het oplossen! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Langzaam internet thuis? Zo kun je het oplossen!

Als er iets is waar mensen zich vandaag de dag ontzettend goed aan kunnen irriteren is dat toch wel de snelheid van het internet. Zeker nu de hele familie thuis werkt en er ontzettend veel online les wordt gegeven. Doordat er zoveel mensen tegelijkertijd gebruik maken van het netwerk kan het toch nog wel eens langzaam zijn. Maar met een paar simpele trucs kun jij er voor zorgen dat jouw netwerk weer een stuk sneller wordt.

Plaats je router centraal

Waarschijnlijk heb je je router ergens verstopt, in een hoekje van het huis. Vlakbij de buitenmuur. En dat is niet heel gek. Over het algemeen zit de aansluiting op het internet namelijk in de buurt van buiten. Maar het plaatsen van je router op deze plek kan toch nog wel wat problemen met zich meebrengen. Een router straalt namelijk de Wi-Fi uit om zich heen. Maar dat hele stuk buiten heeft helemaal geen meerwaarde. Kies daarom lekker een plek midden in huis uit. Tip: zorg er wel voor dat je de router nog een beetje netjes kunt wegwerken.

Bekijk ook:
Rel rondom stem ChatGPT: Scarlett Johansson stapt naar advocaat

Go glasvezel

De nieuwste revolutie op het gebied van bekabeld internet is glasvezel internet. Op veel plekken in Nederland ligt de verbinding inmiddels. Door middel van glasvezel heb je de mogelijkheid om te beschikken over ultrasnel internet via de kabel. Heb je alles geprobeerd en ligt het echt gewoon aan de snelheid van jet netwerk? Dan is overstappen op glasvezel echt een ideale oplossing. Zo kun jij lekker spelletjes blijven spelen tijdens je online teammeeting, terwijl de rest van het huishouden geen hinder ondervindt.

Check je kanalen en je omgeving

Een ander probleem kan zijn dat je op een ontzettend druk kanaal zit. Deze kanalen kun je scannen met speciale software, die soms ook gewoon in de router ingebouwd is. Zo kun je zien op welke kanalen de buren hun netwerk uitzenden. Zorg er in ieder geval voor dat je een kanaal kiest waar niet veel, of misschien zelfs wel helemaal niemand, gebruik van maakt. Zo heb je de minste kans op verstoring in je netwerk. Simpelweg omdat de golven elkaar niet of nauwelijks zullen raken.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Langzaam internet thuis? Zo kun je het oplossen! 15

Check je router

Veel mensen gebruiken het internetkastje dat standaard werd meegeleverd vanuit de provider. Helaas zijn deze lang niet altijd even goed. Sterker nog: de meeste voldoen echt net aan de minimale vereisten. Maar die minimale vereisten zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven. Kijk eens naar oplossingen om je netwerk uit te bouwen met andere routers. En goed hoeft in dit geval niet altijd extreem duur te zijn, hou dat natuurlijk ook goed in je achterhoofd.

Uitbreiden van je netwerk

Ook kan het een ideale oplossing zijn om je netwerk uit te breiden. Door middel van verschillende oplossingen kun je namelijk zorgen voor een beter en stabieler netwerk. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van Wi-Fi repeaters? Of zijn toch Access Points iets wat beter bij jouw huis past? Daarna kun je ook gebruik maken van een Multi Room set. Dit zijn meerdere routers die elkaars signalen versterken. Ook op die manier heb je overal in huis een goed netwerk.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.