Hoe bijzonder is dat: Moeder worden van een tienling! 12
Hoe bijzonder is dat: Moeder worden van een tienling!
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe bijzonder is dat: Moeder worden van een tienling!

Het overkwam de 37-jarige Gosiame Thamara Sithole. Zij was al moeder van een zesjarige tweeling, twee meisjes. Daar komen nu tien broertjes en zusjes bij. Afgelopen maandagnacht werden zij door middel van een keizersnede ter wereld gebracht in een ziekenhuis in Kaapstad. Er werd besloten om direct de kinderen geboren te laten worden, omdat een langere zwangerschap gevaren zou kunnen opleveren voor de gezondheid van moeder en baby’s.

In maart dit jaar werd er in een Marokkaans ziekenhuis een negenling geboren. De gelukkige moeder, de 25-jarige Halima Cissé uit Mali, schonk het leven aan maar liefst negen baby’s. Het Guinness Book of World Records heeft dit als de grootste zwangerschap ooit opgetekend. Gosiame stoot Halima nu van de troon. Zij komt nu in het beroemde boek op de eerste plaats te staan als: “vrouw met de grootste zwangerschap ooit gedragen ter wereld”.

Vrouw is al moeder van een tweeling

Toen Gosiame ontdekte dat ze zwanger was ging ze voor het eerste onderzoek en een echo naar het ziekenhuis zoals iedere aanstaande moeder. Daar werd ontdekt dat ze zwanger was van maar liefst zes kindjes. De vrouw die in Tembisa woont, een stad vlakbij Johannesburg, verteld dat naarmate de zwangerschap vorderde het aantal baby’s werd opgeschroefd naar acht. Er zaten twee baby’s verstopt achter hun broertjes en zusjes.

De vrouw die als winkelmanager werkt, was geschokt want zij hadden al een tweeling van zes jaar oud. Toen Gosiame voor een nieuwe echo, na 29 weken, naar het ziekenhuis ging liet de scan maar liefst tien kloppende hartjes zien. Drie meisjes en zeven jongetjes. De artsen besloten direct een keizersnede uit te voeren omdat het risico voor moeder en kinderen te groot was om de zwangerschap langer te laten duren. De moeder droeg de kinderen zeven maanden en zeven dagen.

Moeder en kinderen maken het goed

De vader, Teboho Tsotetsi, zegt in een interview dat hij blij en heel emotioneel is. Hij kon moeilijk uit zijn woorden komen. Volgens het ziekenhuis maken de moeder en de baby’s het prima. De kinderen moeten wel de couveuse in omdat zij twee maanden te vroeg geboren zijn. Bovendien zijn ze nog heel erg klein. Zoveel kinderen tegelijk krijgen is een wonder. De “ten bundles of joy” worden ze genoemd in de Afrikaanse pers.

Bekijk ook:
7 leuke ideeën voor een gender reveal party

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.