Italiaan wint extreme hardloopwedstrijd over 4989 kilometer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Italiaan wint extreme hardloopwedstrijd over 4989 kilometer

Op 13 september van dit jaar was het weer tijd voor de langste hardloopwedstrijd ter wereld: de Sri Chinmoy Self-Transcendence 3.100 Mile Race. Een wedstrijd over een afstand van maar liefst 3100 mijl, oftewel 4989 kilometer. Van de 5 deelnemers was de Italiaan Andrea Marcato de snelste. Hij legde de afstand af in een ‘tijd’ van 43 dagen, 12 uur, 7 minuten en 43 seconden.

4781 rondes door het park

Deze vierentwintigste editie van de race vond dit jaar plaats in het Oostenrijkse Salzburg. Vorige edities waren te vinden Jamaica, Queens en New York, maar door inmiddels wel bekende oorzaak moest men op zoek naar een alternatieve locatie. Die werd uiteindelijk gevonden in Oostenrijk, waar de deelnemers 4781 rondjes van 0,64851 mijl (1,04367 kilometer) moesten afleggen om tot 3100 mijl te komen.

Oorsprong van de race

De race werd ooit opgericht door de spirituele leraar en ultra-runner-pionier Sri Chinmoy, die afstandsrennen zag als een middel om hardlopers in staat te stellen hun fysieke, mentale en spirituele capaciteiten naar voren te brengen om deze unieke uitdaging aan te gaan.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Negen paar schoenen

De uiteindelijke winnaar, de Italiaan Andrea Marcato, versleet tijdens de monstertocht maar liefst negen paar schoenen. De deelnemers mochten tussen zes uur ’s ochtends en middernacht lopen en legden zo een afstand af die gelijk staat aan 118 marathons.

Weinigen volbrengen de race

Ook dit keer volbrachten niet alle deelnemers de race. Van de 5 deelnemers wisten er 3 de eindstreep te halen. De nummer twee en drie kwamen respectievelijk na 49 en 51 dagen over de streep. De twee opgevers haakten af na 2713 en 2799 mijl. Met zijn 38 jaar was Marcato verreweg de jongste deelnemer aan de race. De leeftijd van de andere lopers varieerde van 40 tot 53 jaar. Tot dusver hebben slechts 49 lopers de wedstrijd weten te voltooien. De allersnelste ooit was de Finse postbode Ashprihanal Aalto in 2015. Hij finishte na 40 dagen, 9 uur en 6 minuten, wat neerkomt op een gemiddelde van 123 kilometer per dag.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.