Zwemmen
Saved Read later
Deel dit bericht

Een duik in het zwembad met de 1,5 M samenleving

Dat de meeste zwembaden weer open zijn, is een feestje voor alle fanatieke zwemmers. Na maanden in de grachten te hebben gezwommen, kunnen we eindelijk weer de dag beginnen met een frisse duik. Alhoewel, dan moet je eerst wat regels doorlopen om uiteindelijk in het water te kunnen springen. Hoe werkt dit nu eigenlijk?

Zwembaden beperkt open

In heel Nederland zijn de regels versoepeld en dus ook omtrent het zwemmen in het zwembad. In het zwembad in Leiden mag je bijvoorbeeld maar met 36 personen tegelijk in het water vertoeven, wat betekend dat je moet wachten mochten er te veel mensen binnen zijn. Als je een vrije dag hebt, is dit prima, maar als je net voor je werk snel even denkt te zwemmen dan baal je stevig!

Looproute

Zodra je binnenkomt moet je een bepaalde route afleggen om uiteindelijk (zoals in het zwembad in Leiden) bij het buitenbad uit te komen. Er is een kleinere ruimte waar je je zelf kunt ontdoen van je kleding, verstandig is om dit alvast thuis aan te trekken. Vervolgens kun je in een bepaald vak je tas zetten en dan ook in een apart vak zwemmen. Zo kunnen de fanatiekelingen volop borstcrawl training doen en kun je ook rustig op 1,5 meter baantjes trekken. Een belangrijke vuistregel hierin is dat je niet in mag halen, dus dat je voldoende afstand houdt van elkaar.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Het grootste nadeel

Klagen mogen we zeker niet, maar ook niet alle nieuwe regels in het zwembad zijn heel prettig als je graag wat langer wilt zwemmen. Zo is het verboden om na het zwemmen te douchen en je mag ook geen gebruik maken van de toiletten. Dit zijn regels volgens het protocol van De Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). We begrijpen dat dit mensen afschrikt en dat ze liever even wachten tot alles weer ‘normaal' wordt. Maar wanneer dit zal gebeuren, is nog onduidelijk.

Daarnaast zijn ook diverse zwembedrijven bezig met een reserveringssysteem. Zo kunnen gasten zich inschrijven voor zwemlessen en voor banen trekken. Zo kan het bedrijf goed overzicht houden wie er binnenkomt en wie er ook weer uitkomt. Ook in zwembaden gelden de algemene regels zoals 1,5 meter afstand en thuisblijven bij klachten.

We hopen maar op snel beter nieuws!

Een duik in het zwembad met de 1,5 M samenleving 15

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.