Donar verkeert in zwaar weer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Donar verkeert in zwaar weer

De bekende professionele basketbalclub uit Groningen, Donar, verkeerd in financieel zwaar weer. De club heeft een tekort van bijna twee miljoen (!) euro. Het blauwe hart van menig basketbalfan uit de provincie in Noord-Nederland huilt. Maar hoe heeft dit kunnen gebeuren en is er nog hoop op een nieuw seizoen?

1,75 miljoen euro schuld

Er werd in Groningen al langere tijd gevreesd voor een flinke schuld. Een schuld van dit kaliber kwam echter, volgens de club, volledig uit het niets. De voormalig penningmeester van de club stapte vlak voor de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen op vanwege persoonlijke omstandigheden. Als redenen voor de gigantische schuldenlast die er op dit moment staat wordt vooral gekeken naar de coronajaren waarin de club vrijwel geen inkomsten had. Daarnaast zou er al jarenlang geen goed beeld zijn gegeven door de penningmeester en worden er vragen gezet bij het belang van de club bij een flink aantal uitgaven die gedaan zijn.

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Koop een stukje Donar

Het bestuur wil nog niet opgeven. Het failliet laten gaan van de basketbalclub om vervolgens een doorstart te maken zou namelijk desastreus kunnen aflopen. Zo kan er, vanwege licenties, de eerste paar jaar sowieso geen basketbal op topniveau gespeeld worden als dit het geval zou zijn. Daarom komt de club nu met een ludieke actie. Supporters en bedrijven krijgen namelijk de kans om zich in te kopen in de nieuwe BV Donar die opgericht gaat worden. Aandelen geven recht op inspraak voor bedrijven en supporters.

Crowdfundingsactie Supportersvereniging nadert 50.000 euro

Daarnaast is het ook mogelijk om gewoon een bedrag te doneren wat je kunt missen. Deze crowdfundingsactie is opgezet door de supportersvereniging van Donar. Voorzitter Richard Datema geeft in gesprek met OOGTV aan dat de telefoon het hele weekend roodgloeiend heeft gestaan en de supportersvereniging inmiddels is overspoeld door basketbalfans uit het hele land. Zo komen er ook regelmatig donaties binnen van supporters van grote concurrenten als ZZ Leiden en Heroes Den Bosch.

Bekijk ook:
Dit salaris verdient Geert Wilders per dag

En weer door?

Hoe het vanaf hier verder gaat met het basketbal in de studentenstad is natuurlijk nog even afwachten. Kunnen de tekorten overbrugd worden, zijn debiteuren bereid mee te helpen en te denken en zijn er voldoende grote geldschieters? De club heeft zichzelf drie weken gegeven om zoveel mogelijk geld op te halen en vervolgens met een plan te komen. Een plan welke ze kunnen voorleggen bij schuldeisers en eventuele belanghebbenden die willen instappen bij de club.

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.