De leukste hardloopwedstrijden in het buitenland 2020! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste hardloopwedstrijden in het buitenland 2020!

Ben je een hardloper in hart en nieren of ben je van plan om dit jaar de kilometers eens flink op te schroeven? Dan is een hardloopwedstrijd de ideale manier om al je harde werk te belonen. Niet alleen omdat je dan naar een moment toe kan trainen, maar het ook een enorme kick geeft als je (nog steeds lachend) over de finish kunt komen. In Nederland zijn er diverse gave en populaire wedstrijden zoals de Marathon van Rotterdam of de Leiden Marathon, maar ook in het buitenland kun je deze ervaringen meepakken. Zo kun je er gelijk een citytrip aan vastplakken. De leukste hardloopwedstrijden kun je hieronder vinden!

EDP Lisbon Marathon

11 oktober 2020, kun je in het prachtige Lissabon meedoen aan de EDP Lisbon Marathon. Je kunt hier maar liefst drie afstanden rennen, namelijk de mini marathon van 8,5 KM, de halve marathon van 21,1 KM en de hele marathon van 42,2 KM. Het mooie aan deze route is dat de gehele route langs de zee is, waardoor je tegelijkertijd van het uitzicht kunt genieten. Het is een wedstrijd waarbij zowel atleten als duizenden buitenlandse hardlopers naar toe komen en daarom echt een ervaring om mee te pakken. Je kunt voor deze race nu al tickets scoren, maar wacht er niet te lang mee want deze wedstrijd is zeker gewild onder de fanatieke hardlopers. Tickets scoor je hier!

Bekijk ook:
F1 van start: Waarom er dit jaar 3 keer op zaterdag wordt geracet

Istanbul marathon

Het klinkt nog ver weg, maar op 8 november 2020 kun je meedoen aan de Marathon van Istanbul. Misschien dacht je er niet meteen aan om in Turkije te gaan hardlopen, maar ook deze is echt een bucketlist ervaring. Wat deze race zo bijzonder maakt, is dat je een marathon kunt lopen over twee continenten. Je rent namelijk met deze race van Azië naar Europa (zie foto hieronder). Deze wedstrijd kent afstanden van 15 KM en 42,2 KM. Tot en met 31 juli kun je nog profiteren van de early bird tickets, dus wacht zeker niet te lang!

De leukste hardloopwedstrijden in het buitenland 2020! 15

Curaçao marathon

Ook op het prachtige Curaçao staat hardlopen centraal. Op 29 november 2020 wordt alweer de 7e editie van de KLM Curaçao Marathon gehouden en dit voor maar liefst alle afstanden. Je kunt ervoor kiezen om 5 KM te lopen maar ook 10 KM, de halve marathon en de hele marathon. Je kunt deze race combineren met een trip op dit prachtige eiland en zo tegelijkertijd genieten van een welverdiende vakantie. De temperaturen liegen er niet om, want met een gemiddelde temperatuur van 25/30 graden zal het een (warme) uitdaging worden. Maar jij kan dit!

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.