De beste F1 circuits voor het seizoen 2022 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste F1 circuits voor het seizoen 2022

F1 is één van de meest populaire kijksporten ter wereld. Elk jaar kijken miljoenen fans naar de snelle actie en de strakke auto's die over iconische circuits scheuren. In 2021 kregen we, samen met een paar oude klassiekers, er twee nieuwe F1-circuits in het Midden-Oosten bij. 

In 2022 en 2023 komen er nog meer nieuwe locaties bij, onder andere in Miami en Qatar. Met 22 races dit jaar, waaronder de Grand Prix in Zandvoort, zijn er genoeg mogelijkheden voor fans om geweldige races te zien. Er stonden dit jaar 23 races op het programma, maar om begrijpbare redenen is de Russische Grand Prix geannuleerd.

Race fans, buckle up! Dit zijn de vier beste circuits op de Formule 1 kalender van dit jaar.

Silverstone, United Kingdom

Ronde 10: 3 juli 2022

Silverstone is een legendarisch F1-circuit, waar in 1950 de allereerste F1-race plaatsvond. Het is ook de enige gastheer van de Britse Grand Prix en een van de best bezochte races op de Formule 1 kalender. Het snelle en vloeiende circuit op het Engelse platteland is een ultieme test voor de vaardigheden van de coureurs, en het onvoorspelbare Britse weer voegt vaak een element van spanning en verrassingen aan de race toe. 

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

Of het nu regent of zonnig is, de opkomst bij Silverstone is altijd fenomenaal, waardoor het voor F1-fans over de hele wereld een bijzondere plek is.

Circuit Zandvoort – Nederland

Ronde 15: 4 september 2022

De terugkeer van de F1 naar Zandvoort na een afwezigheid van 35 jaar werd met veel enthousiasme begroet door zowel coureurs als fans. Het ouderwetse circuit, met zijn schuine bochten en snelle rechte stukken, is een unieke uitdaging waar maar weinig moderne F1-circuits aan kunnen tippen. 

De unieke lay-out van het circuit, gelegen tegen de zee, maakt het tot één van de meest populaire races van het seizoen. Het Zandvoortse circuit is 4,259 kilometer lang en heeft 14 bochten, waarvan de meest opvallende de Tarzanbocht is – een lange, langzame bocht naar rechts aan het einde van start/finish en één van de weinige plekken waar ingehaald kan worden.

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft in zijn carrière genoeg circuits gezien, maar volgens hem is Zandvoort het beste: “Dit circuit is episch, echt fantastisch!”

Bekijk ook:
De laatste, meest opvallende trends op het gebied van wakeboarden en (kite)surfen

De populariteit van de F1 in Nederland en het enthousiasme van de supporters is gestegen tot een hoogtepunt na de overwinning van Max Verstappen in 2021. Het enthousiasme van de fans is voelbaar en het is geweldig om zoveel passie voor de autosport te zien. 

Laten we hopen dat dit momentum kan worden vastgehouden en dat we in de komende seizoenen meer Nederlandse coureurs op de F1-grid zullen zien. Bet365 is een goede keuze voor extra spanning door te wedden op enkele van de laatste F1 races in 2022.

Monza – Italië

Ronde 16: 11 september 2022
Monza is al sinds 1922 de thuisbasis van de Grand Prix van Italië en is daarmee het langstlopende F1-circuit in de geschiedenis. Het snelle circuit is altijd favoriet geweest bij coureurs en teams, dankzij de snelle bochten en lange rechte stukken. 
Hoewel de lay-out van het circuit in de loop der jaren enorm is geëvolueerd is het nog steeds het snelste F1-circuit dat bestaat, met 70% van de rondes waar de coureurs vol gas kunnen gaan. In 2020 zette Lewis Hamilton op dit circuit de snelste ronde in de geschiedenis van de F1 neer, met een gemiddelde snelheid van 164,267 mph
Door de hoge snelheid heeft het circuit een reputatie opgebouwd als één van de gevaarlijkste circuits in de autosport. In 1928 kwam coureur Emilio Materassi om het leven bij een crash, samen met 27 toeschouwers. Vijf jaar later kwamen nog eens drie coureurs om het leven tijdens de race. Tragedie sloeg opnieuw toe in 1961 toen Wolfgang von Trips in botsing kwam met toeschouwers, waarbij 11 mensen omkwamen. 
Ook Jochen Rindt verloor zijn leven op Monza in 1970, op slechts enkele meters van de plaats waar von Trips was verongelukt. Ondanks deze tragedies blijft Monza één van de meest populaire F1-stadions, en de lange geschiedenis maakt het zo speciaal.

Suzuka, Japan

Ronde 18: 9 oktober 2022

Enthousiaste F1-fans opgelet: de Grand Prix van Japan staat na een onderbreking van twee jaar weer op de kalender! Suzuka, waar sinds 1987 de Grand Prix van Japan wordt gereden, is een favoriet onder coureurs en fans vanwege de unieke ‘achtvormige' lay-out, die enkele van de spannendste F1-races van de afgelopen 35 jaar heeft opgeleverd.

De reeks bochten na de eerste haarspeldbocht is één van de meest gewaardeerde op de F1-kalender, en weinig andere plaatsen op het circuit bieden coureurs de mogelijkheid om hun auto's zo hard te pushen. De nieuwe F1-regels zouden het volgen door de bochten veel gemakkelijker moeten maken dan voorheen, dus we kunnen niet wachten om te zien hoe de races zullen verlopen.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.