Ajax- en Feijenoordfans topscoorders in boeteklassement

0 Shares

De Europese uitschakeling van Ajax is net verwerkt, maar de directie van Ajax mag op 26 maart aanstaande nog even op het matje komen bij de UEFA vanwege het gedrag van de eigen aanhang tijdens de Europese campagnes van afgelopen seizoenen. De aansteker die Getafe-spits Deyverson tijdens de eerste wedstrijd tegen zich aan kreeg gaat hierbij mogelijk nog voor een extraatje zorgen.

CL als geldmachine

Was het CL-toernooi 2018-2019 sportief en financieel gezien een topjaar voor de Amsterdammers, toch zijn er ook scheve gezichten wanneer er wordt gekeken naar wat er moest worden afgedragen aan de UEFA vanwege wangedrag op de tribunes: de teller liep op naar 182.000 euro. Wanneer wordt gekeken naar de totale som aan boetes die Ajax sinds 1 januari 2018 bij de UEFA en KNVB heeft verzameld staat er een imposant bedrag van 362.000 euro.

Uitwedstrijden kosten geld

Het blijkt dat wanneer Ajax in het buitenland speelt, de aanhang de meeste moeite heeft om geen prijskaartje aan het bezoek te verbinden. Bij Valencia, Benfica, Real Madrid en Juventus was het raak en werd de club bestraft omdat supporters vernielingen aanrichtten, trappen blokkeerden en voorwerpen op het veld gooiden. Van de KNVB kreeg Ajax tweemaal een rekening van 15.000 euro voor het afsteken van vuurwerk.

Bekijk ook:
De beste F1 circuits voor het seizoen 2022

Feijenoord goede tweede

Maar ook de aartsrivaal uit Rotterdam doet van zich spreken wanneer het gaat om de prestaties van de supporters met betrekking tot het verzamelen van boetes. Hun voorliefde voor het afsteken van vuurwerk heeft sinds januari 2018 maar liefst voor een rekeningetje van 216.500 euro gezorgd. Uiteraard mag de club dit, net als bij Ajax, aftikken en gaan de veroorzakers van de boetes meestal vrijuit. Het kortere Europese avontuur van Feijenoord van dit seizoen heeft de Rotterdammers toch al mooi 91.000 euro aan (voorwaardelijke) boetes opgeleverd.

Koplopers in boeteklassement

De twee rivalen zijn met hun aanhang in de afgelopen drie jaar inmiddels samen goed voor 578.000 euro aan boetes, een bedrag waar een beetje middenmotor verlekkerd naar kijkt om de begroting sluitend te krijgen. De ploegen hebben met hun record aan boetes de twijfelachtige eer om daarmee in Nederland het meeste wangedrag op de tribunes te hebben veroorzaakt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

317
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.