Overdosis LSD kan genezend werken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Overdosis LSD kan genezend werken

Drugs is iets wat we steeds gemakkelijker nemen zo blijkt uit onderzoek. Een tiener die per ongeluk een tienvoudige dosis neemt LSD neemt. Maar ook een vrouw die 550 LSD-doseringen in een keer nam, terwijl ze dacht dat ze een andere drug nam.

Alarmerende verhalen in een onderzoek

De bovenstaande verhalen komen uit een onlangs gepubliceerd onderzoek naar LSD en het gebruik van deze drug. Het onderzoek richtte zich met name op de medische effecten van het gebruik. Maar waarom dit onderzoek? De afgelopen jaren blijken bewustzijnverruimende drugs in opkomst op het gebied van medicatie. Om deze reden is het interessant om te kijken wat LSD doet met het brein. Er zijn onderzoeken geweest met microdoseringen, voornamelijk omdat onderzoekers natuurlijk niet met gigantische doseringen aan de slag kunnen gaan. Desalniettemin hebben onderzoekers wel een mogelijkheid gevonden om te onderzoeken bij mensen die al een overdosering hebben gehad.

550 keer de dosering

Het meest bijzondere verhaal in het onlangs gepubliceerde rapport, is het verhaal van ene “CB”. Deze 46-jarige vrouw leed aan de ziekte van Lyme en gebruikte hiervoor morfine. Om zo de pijn in haar voeten te verlichten. Ze snoof “per ongeluk” 55 milligram pure LSD, denkend dat het cocaïne was. Een normale dosering LSD is slechts 100 microgram.

Binnen een kwartier kwam de vrouw erachter dat ze een gigantisch probleem had en belde haar huisgenoot voor hulp. Gedurende de twaalf uren die volgden had de vrouw het zwaar. Ze braakte regelmatig, had last van black-outs maar zat voornamelijk rechtop. Na deze twaalf uur kwam de periode waarin de vrouw zich twaalf uur lang high voelde. Maar ook tijdens deze 12 uur vertoonde de vrouw ziekteverschijnselen. Daarnaast draaiden haar ogen regelmatig weg en had ze een schuimende mond.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Nog eens tien uur later kon de vrouw weer het een en ander doen, ze kon naar de badkamer. Na deze ervaring had de vrouw geen pijn meer in haar voeten en had ze ook geen negatieve gevolgen van de pijnstillers die ze normaal slikte. De vrouw experimenteerde vervolgens met kleine doseringen LSD om de pijn in haar voet te verhelpen. En met succes. De vrouw kon volledig stoppen met het gebruik van morfine.

15-jarige neemt overdosis

In een andere case gaat het over een 15-jarige vrouw die per ongeluk een overdosis van de drugs nam. Tijdens een feestje nam AV ongeveer tien keer de normale hoeveelheid LSD. In het verleden had ze wel eens cannabis en psychedelica gebruikt. Daarnaast was de 15-jarige ook nog eens gediagnosticeerd met depressie, hypomanie en een bipolaire stoornis.

Na de overdosis vertoonde AV behoorlijk grillig gedrag, gevolgd door iets wat leek op een aanval. Maar na de overdosis die ze genomen had, leek de klinische depressie verdwenen te zijn. Zelf gaf de 15-jarige aan dat ze voor het incident met de overdosis LSD haar hersenen op een chemische onevenwichtige manier aanvoelden. Ook geeft ze aan dat na het incident met de overdosis LSD haar leven heeft ervaren als het leven van iemand met een “normaal” brein.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Neem geen overdosis LSD

We willen je ten zeerste afraden om een overdosis te nemen. Een overdosis kan namelijk ontzettend veel negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid. De onderzoekers hebben wel opgemerkt dat, ondanks de verontrustende ervaringen van de deelnemers aan het onderzoek, er onvoorspelbare en positieve gevolgen lijkten te zijn. Deze gevolgen varieerden natuurlijk enorm. Van verbetering van psychische klachten tot verminderingen van pijn en ontwenningsverschijnselen.

Het gaat in deze post om de verrassende gevolgen van een overdosis LSD. En er staan niet voor niets maar twee verhalen beschreven. Wees daarom voorzichtig in de manier hoe je dit interpreteert. Ondanks het feit dat er in deze verhalen geen schade is toegebracht aan iemand.

Massale overdosis van LSD bij de mens is en blijft gewoon levensbedreigend. Daarnaast geburen er opvallende en onderscheidende zaken als je een overdosis neemt.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.