Poll: Wat vind je van de nieuwe coronamaatregelen en de avondlockdown? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Wat vind je van de nieuwe coronamaatregelen en de avondlockdown?

Vanaf zondag krijgen we te maken met nog meer coronamaatregelen. Het kabinet gaat namelijk een zogeheten avondlockdown invoeren. De scholen blijven voorlopig nog wel open. Al krijgen kinderen nu ook te maken met extra maatregelen tegen het virus. Wat vind jij van de nieuwe maatregelen? Deel je mening in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Al weken probeert het kabinet de strijd tegen het coronavirus in Nederland te winnen met extra maatregelen, maar tot op het heden wil het maar niet lukken om het aantal dagelijkse besmettingen omlaag te krijgen. Tussen woensdag en donderdag zijn 21.350 mensen positief getest op het coronavirus. En daarmee komt het voor de elfde dag op rij voor dat het dagelijkse cijfer boven de grens van 20 duizend uitkomt.

Door het hoge aantal dagelijkse besmettingen wordt het ook steeds drukker in de ziekenhuizen. Op dit moment liggen er 2.598 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan er momenteel 528 op de intensive care worden behandeld.

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een vuurwerkverbod?

Avondlockdown

Ondanks alle nieuwe maatregelen gaat het aantal dagelijkse besmettingen in Nederland nog steeds niet omlaag en daardoor komt het kabinet wederom met nieuwe maatregelen. Dit keer wordt er ingezet op een avondlockdown. Hierbij moeten onder meer de horeca, kappers, kledingzaken, theaters, bioscopen, musea, pretparken, en de amateursport tussen 17.00 en 5.00 uur dicht. Supermarkten mogen nog wel openblijven tot 20.00 uur.

Het kabinet is in eerste instantie van plan om deze avondlockdown drie weken te laten duren. Al is de kans ook aanwezig dat de maatregelen nog langer geldig zullen zijn, als de cijfers dan nog niet (veel) beter zijn.

Bekijk ook:
Top 10 complottheorieën over het coronavirus

Scholen blijven open, maar met mondkapje

Het was de afgelopen dagen ook maar de vraag of de scholen open zouden blijven. Op dit moment zijn scholen namelijk een grote bron van besmettingen en daarom zou het sluiten van de scholen ook kunnen helpen in de strijd tegen het virus. Toch wil het kabinet nog proberen om de scholen open te houden, omdat het sluiten van de scholen erg schadelijk zou zijn voor de ontwikkeling van de leerlingen.

Er komt wel een mondkapjesverplichting om de verspreiding van het virus onder de leerlingen tegen te gaan. Leerlingen vanaf groep zes moeten op de gang een mondkapje gaan dragen.

De kans is wel aanwezig dat de scholen in de komende tijd nog worden gesloten, als het aantal besmettingen in de komende tijd niet omlaag gaat. Misschien wordt er dan gekozen voor een langere kerstvakantie.

Bekijk ook:
Poll: 1G, 2G of 3G, welke coronapas moet het kabinet invoeren?

Wat vind jij van de coronamaatregelen?

De vraag is nu wat jij vind van de nieuwe coronamaatregelen. Vind je de avondlockdown een goed idee, of ben je geen voorstander van dit plan. En is het goed dat de scholen in Nederland nog open blijven? Laat het weten in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

 • Question of

  Ben je een voorstander van een avondlockdown vanaf 17.00 uur?

  • Ik ben een voorstander van deze maatregel!
  • Ik ben een tegenstander van deze maatregel!
 • Question of

  Moeten de scholen open blijven?

  • Ja, de scholen moeten open blijven!
  • Nee, de scholen moeten voorlopig dicht!
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

2 Comments

 1. Isolde Paques Reply

  Covid is een hoax. Be n net ziek geweest. Op natuurlijke wijze weerstand opgebouwd. Geen gifprik genomen. Wordt het verplicht? Dan stap ik eruit. Als ik niet in vrijheid kan leven dan maar dood. Ik heb alles al meegemaakt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.