Poll: 1,5 meter afstand houden is weer verplicht; is dat een goede maatregel? 10
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: 1,5 meter afstand houden is weer verplicht; is dat een goede maatregel?

Het is vanaf woensdag 24 november weer verplicht voor iedereen van achttien jaar en ouder om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De maatregel werd eerder nog dringend geadviseerd door het kabinet, maar nu moet iedereen verplicht mee doen. Vind jij dit een goede extra maatregel in de strijd tegen het coronavirus? Of zie jij hier het nut niet van in? Laat het weten in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Coronacijfers in Nederland

Het coronavirus maakt de laatste weken een flinke opmars in Nederland. Vandaag werden er ruim 23 duizend mensen positief getest op het coronavirus en daarmee ligt het aantal dagelijkse besmettingen al weer even boven de 20 duizend. In de ziekenhuizen wordt het ook steeds drukker. In totaal liggen er nu 2.540 patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Op de ic's steeg het aantal mensen met corona dinsdag met tot 488.

Bekijk ook:
Poll: 1G, 2G of 3G, welke coronapas moet het kabinet invoeren?

Anderhalve meter afstand houden weer verplicht in Nederland

De slechte coronacijfers hebben er toe geleid dat het kabinet zich genoodzaakt voelt om weer maatregelen te nemen. Dit keer betekent het dat de anderhalve meter afstand houden regel weer terugkomt. Eerder was dit nog een dringend advies, maar vanaf woensdag 24 november is dit weer verplicht.

Deze nieuwe maatregel is niet bepaald fijn, maar we hoeven gelukkig lang niet overal afstand van elkaar te houden. Zo zijn er de volgende uitzonderingen:

 • Iedereen tussen de 0-17 hoeft zich niet aan de maatregel te houden.
 • Mensen die op hetzelfde adres wonen hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
 • Op plekken waar het coronatoegangsbewijs geldt hoeven mensen ook geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dus dit is niet nodig in de horeca, bij sportscholen of de bioscoop.
 • Mensen hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden wanneer dit niet mogelijk is. In deze gevallen is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij het openbaar vervoer in Nederland.

Boete voor geen anderhalve meter afstand houden

Het is nu dus weer verplicht om anderhalve meter afstand te houden en dat betekent dus ook dat er boetes uitgedeeld kunnen worden als mensen zich hier niet aan houden. Politieagenten en boa's mogen deze uitdelen om de maatregel te handhaven. Een boete voor het overtreden van deze maatregel is een prijzig grapje, want dit kost je maar liefst 95 euro.

Bekijk ook:
Top 10 complottheorieën over het coronavirus

Komen er nog meer coronamaatregelen?

De vraag is of de huidige coronamaatregelen wel genoeg zijn om het virus te bestrijden. De cijfers zijn tot nu toe uitermate slecht en daarom is de kans aanwezig dat we in de nabije toekomst nog meer maatregelen kunnen verwachten. Vooralsnog wil het kabinet geen nieuwe maatregelen invoeren, maar als de cijfers niet snel beter worden zal die mentaliteit waarschijnlijk snel weer veranderen. Wellicht krijgen we dan zelfs voor 3 december – het oorspronkelijke weegmoment voor de huidige maatregelen – weer nieuwe regels.

Wat vind jij?

Ben jij een voorstander van de verplichte anderhalve meter afstand regel? Of zie je dit niet zitten? En ga jij je hier goed aanhouden? Deel je mening in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

 • Question of

  Wat vind je van de verplichte anderhalve meter afstand houden regel?

  • Ik ben voorstander van deze regel
  • Ik ben tegenstander van deze regel
 • Question of

  Ga jij overal waar nodig is anderhalve meter afstand houden?

  • Ja, ik ga me hier altijd aan houden!
  • Ik ga er een beetje rekening mee houden.
  • Nee, ik ga hier niet aan mee doen!
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

774

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.