Poll: Zou jij nog op dezelfde partij stemmen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Zou jij nog op dezelfde partij stemmen?

Stel dat je nu moest stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Zou je dan op dezelfde partij stemmen als op 17 maart? Of geef je nu je stem aan een andere partij? Laat het weten in de onderstaande poll of laat een reactie achter!

Er zijn alweer bijna negen maanden voorbij sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen, maar een nieuw kabinet hebben we nog steeds niet. Misschien dat het nog lukt voor de jaarwisseling. Zo hoopte demissionair minister-president Mark Rutte dat we er met kerst een akkoord wordt gesloten. Als dat niet lukt, dan is het niet ondenkbaar dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Bekijk ook:
Poll: Is het tijd voor nieuwe verkiezingen?

Nieuwe verkiezingen, ander resultaat?

Het houden van nieuwe verkiezingen is voor veel mensen niet wenselijk, maar het zou een van de laatste middelen zijn om de impasse te verbreken. Als er met de huidige samenstelling van de Tweede Kamer geen meerderheid gevonden kan worden, dan moet de samenstelling maar veranderen. Het is dan wel de vraag of nieuwe verkiezingen ook een andere balans in de kamer gaat geven.

Als we kijken naar de laatste peiling van Maurice de Hond dan lijkt dat wel het geval te zijn. Er zijn een aantal partijen die op dit moment niet echt veel meer of minder populair zijn, maar er zijn ook heel wat partijen die nu kunnen rekenen op een flinke zetelwinst of zetelverlies.

Peiling Tweede Kamer 28-11-2021

Volgens de peiling van De Hond blijft de VVD de grootste partij van Nederland. De partij van Rutte zou nu op 32 zetels (-2 verlies) uitkomen en dat is meer dan genoeg voor de koppositie in de Tweede Kamer.

De PVV is nu de tweede partij van Nederland, met 20 zetels (+3 winst) in de laatste peiling van De Hond. D66 was tijdens de laatste verkiezingen nog de tweede partij van Nederland, maar ziet nu heel wat stemmers verdwijnen. De partij van Sigrid Kaag zou nu namelijk nog maar 16 zetels (-8 verlies) krijgen. En daarmee is D66 de op één na grootste verliezer van dit moment.

De traditionele linkse partijen kunnen niet echt profiteren van het verlies van D66. De PvdA staat nu op 10 zetels (+1 winst). GroenLinks peilt nu op 9 zetels (+1 winst) en de SP zou nu 8 zetels (1- verlies) krijgen. De PvdD is nu wel flink populairder, met een geschat aantal van 9 zetels (+3 winst).

De grote winnaar van dit moment is BBB. De partij van Caroline van der Plas staat nu op 8 zetels in de peiling van De Hond. Nieuwe partijen JA21 en Volt doen het ook erg goed. JA21 staat nu op 7 zetels (+4 winst) en Volt pakt nu 6 zetels (+3 winst).

De ChristenUnie pakt nu volgens de peiling 6 zetels (+1 winst). Forum voor Democratie staat ook op 6 zetels (-2 verlies).

Het CDA is de grootste verliezer van dit moment. Na het vertrek van Pieter Omtzigt hebben ook veel kiezers de partij – in ieder geval voorlopig – de rug toegekeerd. De partij van Wopke Hoekstra staat namelijk nu op 5 zetels (-10 verlies) in de peiling.

De SGP en DENK staan zonder verandering allebei stabiel op 3 zetels. Sylvana Simons kan met BIJ1 ook weer rekenen op 1 zetel. BVNL komt nu de kamer in met 1 zetel winst en 50PLUS zou nu uit de kamer verdwijnen.

Bekijk ook:
Quiz: Ken je onze minister-president Mark Rutte?

Hoe zou jij stemmen?

Op basis van de laatste peiling van Maurice de Hond kan je wel stellen dat het stemgedrag van de Nederlander in de laatste maanden flink is veranderd. Partijen zoals het CDA en D66 zijn veel kiezers kwijtgeraakt. Terwijl andere partijen zoals BBB, JA21, Volt, PvdD en PVV flink populairder zijn geworden.

De vraag is nu of jij ook anders zou stemmen. Zou jij nu bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen op dezelfde partij stemmen? Of kies je nu voor een andere partij? Laat het weten in de onderstaande poll, of laat hieronder een reactie achter!

  • Zou jij nu bij nieuwe Tweede Kamerverkiezingen op een andere partij stemmen?

    • Ja, ik zou nu op een andere partij stemmen!
    • Nee, ik zou nog steeds op dezelfde partij stemmen!
    • Ik weet het niet / Ik twijfel
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.