Poll: Moet Formule 1 commentator Olav Mol blijven? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Poll: Moet Formule 1 commentator Olav Mol blijven?

Formule 1 commentator Olav Mol zal in 2022 niet meer te horen zijn bij de Nederlandse uitzendingen. Viaplay – de nieuwe aanbieder van de F1 in Nederland – heeft bekend gemaakt dat we volgend jaar nieuwe commentatoren krijgen. Dit betekent dat de F1 fans afscheid moeten nemen van de commentator die al jaren de vaste stem was van de sport. Het is wel de vraag of iedereen blij is met deze beslissing. Wat vind jij ervan? Moet Olav Mol blijven, of is het toch tijd voor verandering? Deel je stem in de onderstaande poll of laat een reactie achter.

Olav Mol geeft al sinds 1991 commentaar bij de Formule 1 races, maar daar komt volgend jaar verandering in. De rechten van de Formule 1 liggen straks niet meer in de handen van Ziggo, maar zijn opgekocht door Viaplay. Die willen wat veranderen en daarom moeten we in 2022 afscheid nemen van Mol. In plaats daarvan verzorgen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar bij de Nederlandse Formule 1 uitzendingen.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van F1-fenomeen Max Verstappen?

Petitie voor Olav Mol

538-dj Frank Dane vindt het maar niks dat Olav Mol – en Jack Plooij – straks niet meer betrokken zijn bij de Formule 1. De radio dj was vorige week al een petitie begonnen om ervoor te zorgen dat ze volgend jaar ook te horen zijn. De petitie van Dane heeft tot op het heden alleen nog weinig indruk gemaakt bij Viaplay, maar misschien komt daar nog verandering in?

Twitter niet blij met vertrek Olav Mol

Op Twitter wordt er niet echt positief gereageerd op het vertrek van Olav Mol bij de Formule 1. Veel mensen snappen niet waarom de commentator nu zo maar opzij wordt gezet.

De onderstaande tweet licht de prestaties van Mol extra uit:

Deze twitteraar vindt het vooral erg jammer dat Mol vertrekt:

Deze twitteraar gaat nu naar de Engelse Formule 1 uitzending kijken:

Olav Mol nog even te horen als F1 commentator

Het huidige Formule 1 seizoen is nog niet afgelopen en daarom kunnen de fans nog even genieten van het commentaar van Olav Mol. Komend weekend staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma en over een week wordt er nog geracet in Abu Dhabi. Dit zullen waarschijnlijk (voorlopig) de laatste races zijn waarbij we Mol het commentaar gaat leveren.

Mogelijk kunnen we in 2022 ook nog bij een paar Formule 1 races het commentaar horen van Olav Mol. Het is namelijk de bedoeling dat er volgend jaar zes races bij Ziggo verschijnen. En dan zou Mol toch nog het commentaar kunnen verzorgen. Daarnaast wordt de GP van Nederland ook op het open net uitgezonden, dus er is nog hoop voor de fans van Mol!

Wat vind jij?

Wat vind jij van de nieuwe gezichten bij de Formule 1? Vind je dat een slecht idee en moet Olav Mol gewoon blijven? Of snap je wel dat er voor nieuwe commentatoren is gekozen? Deel je mening in de onderstaande poll, of laat hieronder een reactie achter!

 • Stelling: Olav Mol moet blijven als commentator bij de Formule 1.

  • Ja, laat Olav Mol blijven!
  • Nee, het is tijd voor nieuwe commentatoren!
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

2 Comments

 1. Hans Westerhof Reply

  Als dit doorgaat, dan is het de allergrootste blunder in de Sporttelevisie geschiedenis.
  Olav en Jack zijn niet weg te denken als commentatoren van de Formule 1!!!!
  Ik hoop van ganser harte dat Viaplay zich nog eens bedenkt.
  Dit is de grootste flater, nog vòòr ze begonnen zijn!!!!!!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.