Eredivisie weer van start: Wie wordt er kampioen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Eredivisie weer van start: Wie wordt er kampioen?

Op 12 september is het dan eindelijk weer zover; dan de Eredivisie gaat weer van start! Achttien clubs gaan dan de strijd met elkaar aan om de beste van het land te worden. Wie gaat er volgend jaar met de schaal vandoor? Zal Ajax weer een kampioenschap bij kunnen schrijven, of gaat de eerste plek misschien naar AZ, Feyenoord of PSV? Of hebben we straks een kampioen die niemand zag aankomen? Wat denk jij ervan? Wie wordt volgens jou dit keer de kampioen van de Eredivisie? Laat het weten in de poll!

Maandenlang stond de nationale competitie van ons land stil door het corona-virus. Vanaf eind maart dit jaar zitten we al zonder Eredivisie voetbal. Maar nu kunnen de Nederlandse fans – weliswaar alleen vanaf hun eigen huiskamer – weer genieten van de eigen competitie.

Dit jaar was de titelstrijd heel spannend, met Ajax en AZ als grootste kandidaten. Helaas zullen we nooit weten hoe die strijd was afgelopen. Dan resteert ons maar een ding, speculeren wie er volgend jaar met de schaal ervandoor gaat. Dit zijn de grootste kanshebbers van het 20/21 eredivisie seizoen:

Ajax

Dat Ajax dit jaar weer een belangrijke kandidaat voor de titel is, lijkt wel vast te staan. Ajax kent een prima voorbereiding en lijkt de selectie ook grotendeels op orde te hebben. Kleine tegenvaller is natuurlijk dat sterkhouder Donny van de Beek Amsterdam alsnog gaat verlaten, maar dat verlies is waarschijnlijk goed op te vangen. Daarnaast is het ook de vraag of ze zonder Ziyech kunnen, hij verliet Ajax al eerder dit jaar voor de club Chelsea. Belangrijkste aanwinst voor Ajax dit jaar lijkt Antony te zijn. Ajax kocht hem van São Paolo voor ongeveer 16 miljoen euro.

AZ

AZ had het er dit jaar waarschijnlijk wel moeilijk mee dat de Eredivisie vroegtijdig werd gestaakt. Ze hadden op dat moment evenveel punten als Ajax en maakte in jaren niet zo'n goede kans op de schaal. Het is nu de vraag of ze dit jaar weer zo goed kunnen presteren, dat zou natuurlijk erg mooi zijn voor de club uit Alkmaar. Eerder stelde AZ al Europees voetbal zeker na een moeizame overwinning op Viktoria Plzen. Daarnaast maakt de club ook nog kans op deelname in de Champions League, met Dinamo Kiev als volgende obstakel.

Feyenoord

Vorig seizoen ging Feyenoord niet zo lekker van start en dat kostte trainer Jaap Stam al gauw zijn baan. Dick Advocaat werd zijn opvolger, en met hem aan het roer ging het Feyenoord een stuk beter af. Op het moment dat de Eredivisie werd gestaakt stond Feyenoord op de derde plek, niet ver verwijderd van de toppositie. Wie weet kan Feyenoord dit jaar – als ze een slechte start vermijden – weer meedoen om de titel.

PSV

De grote vraag in Eindhoven is natuurlijk of PSV weer mee kan doen om de titel. Onder Mark van Bommel presteerde PSV grof gezegd dramatisch en dat kostte Van Bommel uiteindelijk zijn baan. Het was daarna nog lang onrustig in Eindhoven. De Duitse trainer Roger Schmidt moet ervoor zorgen dat PSV het dit jaar beter doet.

Ajax, AZ, Feyenoord en PSV lijken dit jaar de grootste kanshebbers op de titel, maar het kan natuurlijk ook zomaar een andere club uit de Eredivisie zijn. Al lijkt die kans wat klein.

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Wie maakt volgens jou de grootste kans om dit keer de kampioen van de Eredivisie te worden?

 • Wie wordt er kampioen van de Eredivisie 20/21?

  • Ajax
  • AZ
  • Feyenoord
  • PSV
  • Willem II
  • FC Utrecht
  • Vitesse
  • Heracles
  • Groningen
  • Een andere club
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.