moet minister grapperhaus aftreden
robertvanthoenderdaal/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

POLL: Moet minister Grapperhaus aftreden?

Vorige week heeft minister Grapperhaus een flinke misstap gemaakt. Tijdens zijn bruiloft bleek dat veel coronamaatregelen ineens de deur uit waren gevlogen. Er werd geen 1.5 meter afstand gehouden en de minister is knuffelend gefotografeerd. Tevens heeft hij ook gewoon mensen een hand gegeven. Dit allemaal terwijl wij hiervoor een flinke boete kunnen krijgen. Er wordt dan ook gevraagd of het niet tijd is dat minister Grapperhaus zijn spullen pakt en opstapt.

Moet minister Grapperhaus aftreden?

Vanmiddag zal minister Grapperhaus zich moeten verdedigen tegen een verontwaardigde oppositie in de Tweede Kamer. Vorige week kwam hij al met een verklaring, maar deze werd in de coalitie te licht bevonden. Wat premier Rutte betreft staat de geloofwaardigheid van minister Grapperhaus niet ter discussie, mede omdat hij onder ogen gezien heeft dat het fout is gegaan.

Of de oppositie dit ook denkt is nog maar de vraag. Volgens sommigen is het gezag en de geloofwaardigheid van het kabinet nu in het gering. Ze zijn ook vooral boos om het handen schudden, omdat dat de allereerste afspraak is die in maart gemaakt is.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Broekers-knol

Tevens is het ook de vraag wat er met de positie van VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol gaat gebeuren. Zij was ook aanwezig op de bruiloft als trouwambtenaar en staat op dezelfde foto's. Normaal geproken zou een staatssecretaris tegelijkertijd met het opstappen van een minister zijn of haar ontslag indienen. Doorgaans worden ze daarna weer opnieuw aangesteld.

Het debat zal vanmiddag om 15:45 beginnen.

 • Moet minister Grapperhaus opstappen?

  • Ja, dit kan niet door de beugel als minister
  • Nee, iedereen maakt wel eens een fout
  • Geen mening
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

3 Comments

 1. Avatar fotoDidi Reply

  2-9-2020 – Ik vind dat minister Grapperhaus moet aftreden. Ik vind dat een kabinet die Grapperhaus laat aanblijven als minister, ontbonden moet worden. Geen twijfel mogelijk. Het is een bijzarre tijd van crisis, die iedereen treft. De gevolgen voor de samenleving van alle maatregelen zijn enorm. Bedrijven die sneuvelen. Geen enkel pardon denkbaar, voor een minister die ordinair oordeelt over anderen, die zich niet aan de regels houden en zelf de regels aan zijn laars lapt.

  Als een schoolmeester, die kinderen bestraft die pikken en zelf regelmatig een pak koffie uit de docentenkamer mee naar huis neemt.

  Weg ermee!

 2. Avatar fotoAnoniem Reply

  hij stelt ze eigen boven de wet .hij wil gewoon blijven .als die blijf zitten hoop ik wel dat de mensen dit niet pikken.en blijven zeiken hier over tot die weg is .het is elke keer hetzelfde teven zeilstra. je moet echt leugenaar zijn voor die post

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.