Wat is scheiden van tafel en bed?  12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is scheiden van tafel en bed? 

Niet meer zeker over je relatie maar wegens redenen wettelijk niet willen scheiden. Dit komt vaker voor dan je zou denken. Wanneer dit het geval is raden wij een scheiding van tafel en bed aan.

Scheiden van tafel en bed: wat betekent dat nou eigenlijk?

Een scheiding is een proces wat erg lastig kan zijn. Er komen veel emoties bij kijken en het kan ervaren worden als een onzekere tijd. Wanneer de stap genomen wordt om een scheiding aan te gaan komt men erachter dat er vele methodes zijn waarop je kunt scheiden. De vraag ‘op welke manieren kan ik scheiden?' komt dan naar boven. Een manier van scheiden is het scheiden van tafel en bed. Maar wat betekent scheiden van tafel en bed? Deze term kan vaag overkomen als hij je nog niet bekend is. Maar scheiden van tafel en bed is niks meer en niks minder dan het niet meer samenwonen, maar wettelijk nog wel getrouwd zijn.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

We horen je al denken: ‘Waarom scheiden van tafel en bed?'

Er zijn verschillende aanleidingen waarom je zou kunnen kiezen voor van tafel en bed scheiden. Zo kan het zijn dat er door financiële redenen voor van tafel en bed scheiden gekozen wordt, vanwege het geloof of omdat het nog niet zeker is of het huwelijk wel helemaal verbroken zal worden. Bijvoorbeeld wanneer er behoefte is aan een pauze.

Wat is scheiden van tafel en bed?  14

Wanneer kun je wel scheiden van tafel en bed, en wanneer niet?

wel:

– Bij sprake van een huwelijk

niet:

– bij sprake van een samenlevingscontract;

– bij sprake van een geregistreerd partnerschap

Harmonisch en vrij snel scheiden? Dan is een mediator iets voor jou

Wanneer je zonder al te veel gedoe en met goede communicatie van tafel en bed wilt scheiden, is het een goed idee om voor een mediator scheiding te kiezen. Dankzij een mediator wordt er naar de wensen geluisterd van beide partijen. Vooral bij het scheiden van tafel en bed is een mediator aan te raden. Doordat dit al als ‘grijs gebied' kan voelen aangezien je wettelijk gezien niet uit elkaar bent, is het fijn als iemand je door het proces loopt en meekijkt naar wat er mogelijk is. Omdat we het belangrijk vinden dat er een klik is tussen alle partijen en iedereen zich zo veel als mogelijk op zijn gemak voelt, bieden sommige partijen gratis kennismakingsgesprek aan bij een aantal mediators.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.