De helmplicht voor snorfietsen gaat in: zo werkt het 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De helmplicht voor snorfietsen gaat in: zo werkt het

Recentelijk is door de Tweede Kamer een wet aangenomen waarbij er een helmplicht in het leven is geroepen voor mensen die op een snorfiets of een brommer rijden. Meer regelgeving is nooit leuk, maar men met nu eenmaal roeien met de riemen die men heeft. Daarom is dit artikel zeker het lezen waard. Je leert hier namelijk precies hoe de helmplicht werkt. Op deze manier vermijd je problemen wanneer jij je onbewust niet aan deze plicht zou houden.

De achterliggende redenen van deze helmplicht

In de eerste plaats is het wel zo handig om te beseffen waarom de helmplicht precies in het leven is geroepen. Er zijn immers meerdere achterliggende redenen die deze ontwikkeling kunnen verklaren. De hoofdreden is in feite veiligheid van de bestuurder. Doordat een groot aantal bromfietsers en snorfietsers helmen gaan dragen, wordt de kans op slachtoffers en ernstige verwondingen als gevolg van ongelukken aanzienlijk verminderd.

Hoe werkt de helmplicht precies?

Nu je weet waarom de helmplicht precies in het leven is geroepen, is het ook belangrijk om te weten hoe deze precies werkt. Kort gezegd betekent dit dat iedereen die op een snorfiets of bromfiets rijdt verplicht is een helm te dragen. Dit geldt voor alle leeftijden.

De helmplicht voor snorfietsen gaat in: zo werkt het 14

Dit zijn de consequenties wanneer je geen snorfietshelm draagt

Er zijn meerdere consequenties aan verbonden wanneer jij je niet aan de helmplicht houdt. Als eerste kan het zijn dat je een boete krijgt van de politie als je geen helm draagt. Daarnaast is het ook zo dat bij schade of verwondingen die ontstaan door een ongeluk, jouw verzekeraar wellicht geen schadevergoeding zal uitkeren als je geen helm draagt.

Waar kun je een snorfietshelm vinden?

Tot slot is het wel zo handig om te weten waar je precies een geschikte helm voor jouw snorfiets of brommer kunt vinden. Hiervoor kun je het beste terecht bij een speciaalzaak die zich bezighoudt met de verkoop van rij-accessoires. Daarbij zijn de beste zaken vaak webshops die online hun verkopen doen. Zij beschikken immers over zowel de beste prijzen als het grootste assortiment. Zoek bij deze webshops naar een goedgekeurde snorfiets- brommer of scooter helm. Met een goedgekeurde helm weet je zeker dat je zo veilig mogelijk de weg op gaat.

Al met al is de helmplicht een maatregel die niet alleen voor meer veiligheid zorgt, maar ook voor meer verantwoordelijkheid. Doordat je nu weet hoe dit precies werkt, vermijd je mogelijke problemen die je kunt ervaren wanneer je geen helm draagt. Schaf dus snel een helm aan en rijd veilig.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.