ouderen bezoek
Saved Read later
Deel dit bericht

Zelfstandig wonende ouderen mogen weer bezoek ontvangen

We hebben een lange tijd onze vaders, moeders, opas en omas moeten missen. Vanaf vandaag hoeft dat niet meer. Op aandringen van ouderenbond ANBO heeft het kabinet besloten dat één of twee aangewezen personen nu regelmatig op bezoek mogen komen. Let wel op, dit mag alleen als de oudere en het bezoek gezond zijn. Ook gelden de regels van 1,5 meter afstand en handen wassen nog steeds. Een knuffel of een kus zit er dus nog niet in.

Ouderen beschermen

Het is nog steeds ontzettend belangrijk om onze ouderen te beschermen. Eerder deze maand werd het dringend advies gegeven om niet op bezoek te gaan bij mensen ouder dan 70. Dit advies vervalt dus weer, mits iedereen gezond is en afstand houdt. Het is niet de bedoeling dat het hele gezin bij opa en oma langs gaat. De ouderen mogen één of twee vaste personen aanwijzen die regelmatig op bezoek mogen komen. Hiermee hoopt de ouderenbond de eenzaamheid tegen te gaan die veel ouderen op dit moment ervaren.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Knuffelen

Natuurlijk is het niet zo dat alle regels gelijk vervallen. Het gaat hier om een versoepeling. Er moet nog steeds 1.5 meter afstand gehouden worden, en regelmatig handen wassen. Een knuffel of een kus dus ook nog liever niet, ook niet door de aangewezen personen. Nu zijn heel veel mensen waarschijnlijk al lang blij dat ze hun ouderen en kinderen weer kunnen zien, dus die knuffel kan ook nog wel even wachten, toch?

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.