Zelfmoordaanslag bij vliegveld Kaboel in Afghanistan 11
Saved Read later
Share

Zelfmoordaanslag bij vliegveld Kaboel in Afghanistan

Bij het vliegveld van Kaboel – de hoofdstad van Afghanistan – heeft naar verluid een zelfmoordaanslag plaatsgevonden. Door de explosie vielen er meerdere dodelijke slachtoffers en raakten tientallen mensen gewond. 

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade van de zelfmoordexplosie precies is, maar er worden meerdere dodelijke slachtoffers gemeld. Volgens de Taliban zouden er zeker dertien doden zijn gevallen bij de aanslag. En ook het persbureau Reuters en Rusland stellen dat er zeker meerdere doden zijn gevallen.

Turkije stelt daarnaast dat er sprake is geweest van meerdere zelfmoordaanslagen. De Turkse autoriteiten meldden daarnaast ook een tweede explosie, die plaats heeft gevonden in de buurt van het Baron Hotel – dat dichtbij de luchthaven ligt. Het is nog niet duidelijk of dat ook een zelfmoordaanslag was, maar dat zou gezien de gebeurtenissen niet zo opzienbarend zijn.

Over de slachtoffers is nog weinig bekend. Daar gaan momenteel verschillende verhalen over rond. Het persbureau Reuters meldt dat er meerdere buitenlanders en kinderen zijn getroffen door de aanslag. De Taliban stelt daarnaast dat ook hun strijders zijn getroffen door de explosie. Daarnaast zouden ook meerdere Amerikaanse soldaten en burgers gewond geraakt zijn.

Op Twitter gaf John Kirby – een adviseur van de Amerikaanse minister van Defensie – een update over de zelfmoordaanslag in Kaboel:

Bekijk ook:
Moet Nederland onderdak bieden aan vluchtelingen uit Afghanistan?

Aanslag komt niet als verrassing

De zelfmoordaanslag op het vliegveld in Kaboel komt niet als een verrassing. De Amerikaanse president Joe Biden zei eerder al dat de kans op een aanslag groot was en hij heeft nu (helaas) gelijk gekregen.

Het is daarnaast ook nog maar de vraag of het hier bij blijft. De Franse president Macron stelde net nog in een interview dat de komende uren de luchthaven in Kaboel levensgevaarlijk zullen zijn.

Share
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

907

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.