Wolf rondom De Hoge Veluwe zorgt voor veel ophef  12
Wolf rondom De Hoge Veluwe zorgt voor veel ophef 
Saved Read later
Deel dit bericht

Wolf rondom De Hoge Veluwe zorgt voor veel ophef 

Er worden dagelijks rondes gereden om het hek rond het park van De Hoge Veluwe te controleren. Het hek is er geplaatst om wolven buiten De Hoge Veluwe te houden. Maar vandalen vinden het nogal leuk om het hek keer op keer open te knippen. In het hek zat een gat en door dat gat is er nu toch een wolf naar binnen geglipt. Dit leidt tot veel ophef.

Jacob Leidekker, hoofd bedrijfsvoering van het park, vertelt dat er een aantal moeflons in het park gedood zijn door een wolf. Als dit gebeurt bij geiten of schapenhouders is het gebruikelijk dat er DNA-monsters genomen worden door de organisatie BIJ12. Dit doet men om vast te stellen dat het daadwerkelijk om een wolf gaat. Als dit onderzoek moet gebeuren is het gewoon dat de eigenaren een vergoeding krijgen van de provincie. Echter wil Leidekker niet meewerken aan een onderzoek op dit moment.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Leidekker overtuigd van zijn gelijk

Hij wil dit niet omdat hij overtuigd is dat het om een wolf gaat. Ook is hij er zeker van dat het iedere keer om dezelfde wolf gaat. Hij vindt het dus niet nodig dat er een onderzoek gedaan wordt voor iets waar hij zeker van is. Ook wil hij dit onderzoek niet laten doen om de twijfel bij anderen weg te nemen. Hij vindt het allemaal grote onzin dat zijn mening in twijfel wordt getrokken door andere personen die echt hard bewijs willen zien.

Hek rondom park moedwillig vernield

Volgens Leidekker is het vrijwel uitgesloten dat de wolf onder de hekken door is gekomen of dat hij er overheen is geklommen. Er zijn nergens gaten onder het hek of haren op het hek aangetroffen. Als de wolf op die manier zou zijn binnengekomen dan was dit het geval geweest. Het kan volgens Leidekker niet anders dan dat de wolf geholpen is door mensenhanden. Hij kan de bewijzen hiervan niet aantonen maar wel dingen uitsluiten.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Kudde moeflons loopt gevaar

Het hek is er in 2019 geplaatst door Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst. Hij wilde op die manier de kudde moeflons beschermen tegen de wolf. Hij wil het liefst de zwaar beschermde wolf afschieten maar krijgt daar geen toestemming voor. Er zijn al een aantal moeflons gedood door de wolf. Het schaap met de gekrulde hoorns kan in het gebied niet wegvluchten zoals hij van nature zou doen in de bergen. Het lijkt er niet op dat er binnenkort een oplossing komt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.