werkloosheid cijfers
Saved Read later
Deel dit bericht

Werkloosheid cijfers hoger dan ooit gemeten

De werkloosheid cijfers zijn schrikbarend gestegen. In april zijn er 74.000 nieuwe werkloosheidsuitkeringen aangevraagd. Ten opzichte van vorige maand zijn dat er twee keer zo veel. Het totaal aantal werklozen is gestegen naar 314.000, dat is de grootste stijging die we gezien hebben sinds de maandmetingen begonnen zijn in 2003.

Werkloosheid cijfers vooral uit de schoonmaakbranche

De grootste werkloosheid stijging zagen we in april in de schoonmaakbranche. Hier steeg de werkloosheid met 91%. Verder is er een stijging bij uitzendbedrijven (87%), de detailhandel (69%), en de cultuursector (67%). Opvallend is dat de horeca en de catering minder stijging hebben dan deze bedrijven met 60%.
De werkloosheid is het minst gestegen in de vervoer en logistiek (9%), de overige industrie (11%), en bij de overheid (12%).

Werkloosheid vooral bij jongeren

We zien vooral jongeren tussen de 15 en 25 hun baan verliezen. Het gaat dan ook voornamelijk om jongeren die in de horeca en catering werken. Veel van deze jongeren hebben een flexcontract en zijn dus niet zeker van hun baan. Het is dan ook het makkelijkst om hen los te laten wanneer de werkgever beslist dat er minder personeel nodig is.

Bekijk ook:
Nieuwe auto’s krijgen vanaf volgend jaar verplicht een autoslot interface

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

693

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.