in ,

Wat betekent het duimpje omhoog in Big Brother?

De regels zijn iets aangepast voor het nieuwe seizoen van Big Brother

duim omhoog big brother

Het nieuwe seizoen van Big Brother is gisteren van start gegaan met zo’n 1.3 miljoen kijkers op RTL4 en RTL5. Hiermee wisten zij de 9e plek te behalen op de lijst van best bekeken programma’s. Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe regels in het Big Brother huis geïntroduceerd, waaronder een duimpje wat omhoog gestoken moet worden naar de camera als er sprake gaat zijn van seks.

Duim omhoog Big Brother

Door een duim omhoog te steken naar de camera laten de deelnemers zien dat zij instemmen met de seks. Wanneer er geen duim omhoog wordt gedaan zal het programma ingrijpen. De nieuwe regel is in het leven geroepen om incidenten te voorkomen die in vergelijkbare programma’s wel zijn gebeurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verkrachting van een kandidaat in de Spaanse Big Brother. Door de duim omhoog wordt er duidelijk aangegeven dat er sprake is van wederzijdse toestemming. Deelnemers kunnen hierdoor niet onder druk gezet worden of zich laten beïnvloeden door het moment omdat er eerst een moment is waarop je even terug op aarde komt en een keuze moet laten zien aan de camera.

Bekijk ook:
Minder verkeersdoden in 2020

Wederzijdse toestemming

Seksuoloog Nynke Nijman vindt het wel belangrijk om dit goed te regelen tijdens zo’n programma. Er kijken toch een miljoen mensen naar het programma waarvan een gedeelte misschien niet op de hoogte is dat er wederzijdse toestemming moet zijn. Dat je het gezellig op de dansvloer hebt betekent niet gelijk dat je ook met die persoon naar bed moet. Ook als er maar een handjevol mensen zou leren van deze maatregel zou de missie al geslaagd zijn.

Wetgeving

Door een nieuwe wet worden alle vormen van onvrijwillige seks strafbaar, dus ook als er geen sprake is van dwang of geweld. Als iemand dus verbaal nee heeft gezegd of non-verbaal heeft laten weten het niet te willen, dan kunnen zij hiervoor veroordeeld worden. Nederland is niet het enige land met deze regel. Ook in Zweden is er wederzijdse toestemming nodig.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Top 10 gevaarlijkste gevangenissen ter wereld

rowan atkinson stopt met mr bean

Rowan Atkinson stopt met Mr Bean