VVD'er Van Haga gechanteerd door huurder 14
Saved Read later
Deel dit bericht

VVD’er Van Haga gechanteerd door huurder

Voor VVD’er Van Haga is er een onsmakelijke situatie ontstaan die mogelijk een juridisch staartje krijgt. Hij zou zou door zijn huurder mogelijk gechanteerd zijn. Van Haga geeft aan dat hij aangifte zal doen tegen een van zijn huurder en zijn advocaat. De directe aanleiding van dit alles is, omdat hij in een huurconflict vermoedelijk onder druk is gezet. Daarbij werd Van Haga bedreigd door de duo om naar de pers te stappen.

Kort geding

Van Haga maakte tijdens een kort geding bekend dat hij hoogstwaarschijnlijk officieel aangifte zal doen wegens chantage. Volgens Van Haga is het contract van de huurder verstreken maar weigert hij te vertrekken uit zijn huis. Aan de andere kant geeft de huurder aan dat er een mondelinge afspraak gemaakt is tussen hun, dat indien de huur op tijd zou worden betaald het contract verlengd zou worden. Van Haga geeft echter aan dat er alle mogelijkheden wordt bekeken om de situatie niet-juridisch op te lossen maar dat de huurder wel tot vier keer toe buiten zijn boekje gegaan is. Verder stelt Van Haga aan dat er tijdens dreigementen misbruik gemaakt is van zijn positie als kamerlid.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

In opspraak 

Voor Van Haga is het niet de eerste keer dat hij verwikkeld raakt in een onsmakelijke situatie. Eerder is Van Haga uit de fractie van VVD verwijderd omdat hij nagelaten heeft om zich te distantiëren van zijn zakelijke belangen. Een van de misstanden die hij in de hand zou hebben gewerkt is dat zijn bedrijf werkzaamheden heeft uitgevoerd, aan het Haarlemse rijksmonument Het Essenhofje, zonder daarvoor daarvoor een vergunning te hebben. Ook de Amsterdamse gemeente zou Van Hagen op het matje hebben geroepen om zijn zaken op orde stellen voor wat betreft zijn Amsterdamse. In zijn Amsterdamse huurpanden zouden er namelijk te veel mensen woonachtig zijn. 

Gevolgen voor de coalitie 

Van Haga vind het heel erg dat hij uit de fractie van de VVD uitgezet is. Bij Van Haga, die 38 jaar deel uitmaakt van de VVD, kan het bij hem niet in dat er besloten is om hem uit de fractie te zetten en is serieus aan het overwegen om zijn zetel mee te nemen. Indien dat het geval is dan staat het voor de coalitie in een keer weer anders..ze hebben namelijk geen kamermeerderheid meer. Indien Van Haga daadwerkelijk met zijn zetel vertrekt,  komt de huidige coalitie te zitten met 75 zetels. Om een kamermeerderheid te hebben is een aantal van 76 zetels vereist.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.