Heb jij ook een guilty pleasure? Schaf hem dan per direct af! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Heb jij ook een guilty pleasure? Schaf hem dan per direct af!

Guilty pleasures. Ik zou bijna zeggen “wie is er niet groot mee geworden?”. Je weet dat je te maken hebt met een guilty pleasure als je met het schaamrood op je kaken toe moet geven dat je verslaafd bent aan verrassingseieren. Je weet wel, die chocolade Kinder Surprises die je meedogenloos aanstaren als je in de rij van de kassa staat.

Als volwassene kan ik de verleiding van de chocola én het speeltje in ieder geval niet weerstaan. Toch zouden we guilty pleasures zo snel mogelijk af moeten schaffen als het aan de wetenschap ligt. Niet zozeer om wat jij eraan verbindt, maar zeker wel om de negatieve lading van het woord.

Je schuldig voelen om iets wat je leuk of lekker vindt?

Dat is precies wat het woord en de betekenis achter een guilty pleasure uitdraagt. Iedereen heeft ze wel. Van een dikke reep chocolade bij de thee, het kopen van nog een paar stiletto hakken of het heilig verklaren van de Kelly Family cd. Ook het dragen van witte sokken in sandalen (dit kan écht onmogelijk een guilty pleasure zijn, maar vooruit), of het bestellen van een dikke pizza met kaas behoren tot de ultieme guilty pleasures.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Schokkend, bel 112…

Schuldig bevonden aan guilty pleasures

Als iemand plezier beleeft aan deze dingen, waarom noemen we het dan een guilty pleasure? We voelen ons dus daadwerkelijk schuldig als we deze dingen doen, eten of beluisteren. Maar hoe moeten we er dan in godsnaam nog van genieten? Op deze manier maakt een guilty pleasure je juist zwaar depressief! Zit je daar met je schuldgevoel en een lege pizzadoos.

Guilty pleasure receptenboeken. Om je kapot te schamen

Echt om je kapot te schamen inderdaad. De bedenker of schrijver van dit kookboek zou feitelijk gezien direct de cel in moeten. Een kookboek vol met recepten waar je niet alleen een flinke dosis calorieën mee naar binnen sleept, maar ook nog eens een schuldgevoel cadeau krijgt. Als jij nou blij wordt van een nacho recept met kaas, dan is dat toch goed?

Je mag in dit land toch genieten van iets zonder dat je daarbij gelijk een stempel opgedrukt krijgt? Of dat nu om muziek, eten, seks (uitzonderingen daargelaten) of een kledingsmaak gaat. Een guilty pleasure brengt je emotionele en mentale schade toe. Jij hoeft je niet schuldig te voelen over iets wat je graag doet of eet. Wat mij betreft valt dat onder het recht van meningsuiting.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Omarm ze, met alles wat je hebt en verklaar vandaag nog de liefde aan die dikke Milka reep. En om nog maar een laatste keer af te sluiten met een heerlijk klassieke guilty pleasure; Yolo!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.