in

Kinderen met deze oogkleur moeten extra voorzichtig zijn

Hoe lichter de oogkleur, hoe meer licht er naar binnenkomt

De zomer komt er binnenkort weer aan, dus blikken wij alvast even vooruit. Want in de zomer schijnt de zon, en die schijnt behoorlijk veel en fel. Maar dat is lang niet voor iedereen een fijne gedachte. Wanneer je kinderen hebt weet je dat je extra voorzichtig met ze moet zijn in de zon, want voor je het weet zijn ze verbrand. Maar heeft je kind deze oogkleur, dan moet je nóg voorzichtiger zijn.

Buitenspelen niet geheel zonder risico

In de zomermaanden worden de ogen van jouw kind veel blootgesteld aan de zon. Zeker tussen 11:00 en 15:00, wanneer de zon het hoogst staat, kan dit behoorlijk schadelijk zijn voor je kind. Daarom is goede oogbescherming ook ontzettend belangrijk. En die schade die de zon kan aanbrengen kan blijvend zijn, blijkt nu. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat kinderen met blauwe ogen de grootste kans hebben om op latere leeftijd problemen te krijgen met hun ogen.

Bekijk ook:
Niet goed in je vel? Zeven tips

Extra schadelijk voor jonge kinderen

Het zonlicht en de UV-straling is extra schadelijk voor jonge kinderen. Dit komt omdat de ogen van een kind nog niet volledig ontwikkeld zijn. Naar schatting raakt ongeveer 75 procent van de schadelijke straling het netvlies van een kind, waar dit tussen de 10 en 20 procent is bij volwassenen. Zeker een reden om extra op te passen en je kind met een gepast outfit de deur uit te sturen.

Blauwe ogen zijn het meest gevoelig

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat blauwe ogen het meest gevoelig zijn. Samen met groene ogen en grijze ogen zijn dit de lichtere oogkleuren. De oogkleur zorgt er ook voor hoeveel licht er naar binnen komt en hoe de zenuwen achter je oog reageren. Hoe lichter de oogkleur, hoe meer licht er naar binnenkomt. Uiteindelijk kunnen we hier uit concluderen dat fel licht voor mensen met lichte ogen eerder vervelend en pijnlijk is dan voor mensen met donkere ogen.

Bekijk ook:
Gezondheidstips om over na te denken

Koop een goede zonnebril

Het is niet alleen jouw kind dat er aan moet geloven. Ook jij kunt nog altijd schade oplopen aan je ogen door de UV-straling. Daarom is het aan te raden om, voor zowel jezelf als je kind, een zonnebril te kopen. Maar wanneer je een zonnebril koopt is het wel belangrijk dat je een goede zonnebril koopt. Koop er een met CE-certificering. Deze zonnebrillen zijn goedgekeurd en beschermen tegen minimaal 99,5% van alle slechte UV-straling. Hierdoor zul jij niet snel oogschade meer oplopen.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Moderne landen waar kinderhuwelijken voorkomen

Verschrikkelijke Skype-moord in Australië