blank

Verlost van mondkapje, maar voor hoelang?

0 Shares

Gisteren verviel de mondkapjes plicht. De eerste dag dat er geen mondkapjes meer gedragen hoefde te worden, leverde een wisselend beeld op in de winkels en in de winkelstraten. Veel Nederlanders aarzelen en reageren onwennig. Op of af, dat is de vraag die mensen bezighoudt.

Niet iedereen durft mondkapje thuis te laten

Een vrouw in Middelburg melde aan de media dat zij het mondkapje toch liever blijft dragen in drukke winkels. Zij blijft angstig. Haar man is juist erg blij dat het mondkapje af kan, en hij gaat het ook niet meer dragen. De mondkapjes plicht is zodanig versoepeld dat je alleen nog een mondkapje moet dragen op plekken waar het niet mogelijk is om de anderhalve meter maatregel te hanteren. In het openbaar vervoer en in het voortgezet onderwijs moet men nog wel het mondkapje dragen. In winkels hoeft het niet meer, ook niet in de supermarkt. Niet alle bezoekers durven zonder mondkapje te winkelen en dragen het liever wel.

Bekijk ook:
Het Griekse eiland Evia wordt geteisterd door natuurbranden

Filmpje medewerkers Efteling 

Een aantal medewerkers van de Efteling waren zo blij dat zij geen mondkapje meer hoefde te dragen, dat zij een filmpje maakten waarin te zien is dat zij de mondkapjes ritueel verbranden. De Efteling is er niet zo blij mee dat dit filmpje naar buiten is gekomen. Het was niet bedoeld voor een groter publiek. De medewerkers hadden het beter niet kunnen delen op social media, zegt het bedrijf. Het zou volgens een woordvoerder van de Efteling een verkeerd signaal kunnen afgeven.

Delta Variant waart rond in Nederland

Uit een onderzoek dat eerder deze maand is gedaan, bleek dat ruim tweederde van de Nederlanders opgelucht zouden zijn als zij niet langer het mondkapje moesten dragen. Maar wie nu om zich heen kijkt, ziet dat niet alle mondkapjes uit het straatbeeld verdwenen zijn. Er zijn mensen die het nog niet aandurven het mondkapje af te zetten omdat de angst voor besmetting er nog steeds is.

Bekijk ook:
Zuid-Afrikaanse coronavariant baart wetenschappers zorgen

Er is intussen vijftien miljoen keer geprikt in ons land, maar dat betekent niet dat iedereen voldoende bescherming heeft tegen het corona virus. In het nieuws hoor je steeds vaker de waarschuwing dat de besmettelijke Delta Variant van het virus niet onderschat moet worden. Een vrouw uit Middelburg zegt: “ik loop vandaag zonder mondkapje, maar over een maand kan dit zo weer anders zijn. We zijn er nog niet vanaf”.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.