Getest: de Grandeur plissé hordeur SE 100 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Getest: de Grandeur plissé hordeur SE 100

Met de lente voor de deur gaan we massaal naar buiten! De tuindeur open, kopje koffie in de hand en het genieten van de eerste zonnige dagen kan beginnen. Nadeel aan de lente- en zomermaanden is de komst van insecten in de tuin. Doe je de deur niet tijdig dicht, dan heb je ’s avonds gegarandeerd een aantal muggen in huis. Geen fijn idee, als je een ongestoorde nachtrust wenst. Wij hebben de SE 100 hordeur van Grandeur getest, om te kijken of dit de oplossing vormt voor de komende zomermaanden. In dit artikel lees je meer over onze ervaringen.

Puur kijkend naar de prijs zal een Grandeur hordeur niet de eerste keuze zijn van veel consumenten. Bij de aankoop van een goede hordeur zou je echter niet slechts naar de prijs moeten kijken. Een hordeur is een product wat je voor een langere termijn aanschaft. Bij de aankoop van de hordeur wens je een kwalitatief goed en stevig product, welke de kans op scheuren in het gaas en beschadigingen aan de omranding tot een minimum beperkt. Zo blijft de hordeur mooi en functioneel. Grandeur hordeuren staan voor deze kwaliteit. Het is een duurzame oplossing waar je jaren plezier van hebt, in tegenstelling tot veel goedkopere alternatieven.

Keuze voor een plissé hordeur

Voordat we je meer vertellen over het kiezen, inmeten en monteren van de plissé hordeur, kort een uitleg over onze keuze. We hebben bewust voor de plissé hordeur gekozen, daar deze nauwelijks opvalt in het kozijn. Het was voor ons geen optie om een scharnierende hordeur voor de bestaande deur te plaatsen. In de winter zouden we de hordeur dan uit het kozijn moeten halen, of voortdurend twee deuren openen. Geen fijne gedachte!

Een voordeel van plissé hordeuren is dat je de cassette hiervan in iedere RAL-kleur kunt laten leveren. Zo konden wij de cassette van onze SE 100 plissé hordeur aan laten sluiten op onze RAL1016 kozijnen. Als de hordeur is ingeklapt valt deze nauwelijks op. Zoals eerder op deze pagina genoemd werd, speelt kwaliteit een grote rol. Een goedkope hordeur beschikt vaak over een cassette welke nauwelijks tegen een stootje kan. Grandeurhorren.nl staat voor een hoge kwaliteit, wat je ervan verzekerd dat de cassette ook na een paar jaar nog goed werkt. Het voorkomt ergernissen!

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Een andere reden voor ons om voor de plissé hordeur te kiezen zijn onze kinderen. Ze vinden het heerlijk om in de tuin te spelen met een voetbal. Nadeel; de bal komt regelmatig tegen de deur aan. Doordat een plissé hordeur onder druk uit de rail kan springen, zal het gaas hiervan niet snel scheuren. Iets wat bij een scharnierende hordeur sneller gebeurt, werd ons verteld.

Hordeur van de authentieke Japanse producent

Bij het vergelijken van verschillende hordeuren bleek er een behoorlijk prijsverschil te zitten tussen de diverse leveranciers. Na enig onderzoek en contact met leveranciers werd al snel duidelijk wat dit verschil in prijs verklaart: de afkomst van de plissé hordeuren. Grandeur kiest voor het importeren van plissé hordeuren bij een gerenommeerde Japanse producent, die in het verleden als eerst op de markt verscheen met dit type hordeur. Daar waar veel andere producenten voor een goedkoper alternatief uit bijvoorbeeld China of Taiwan kiezen.

De kwaliteit van dergelijke plissé hordeuren is lager. Je zou dit kunnen merken aan de kwaliteit van het gaas, of bijvoorbeeld het gebruiksgemak. Ook het verschil in kwaliteit van de cassette werd al genoemd. Een plissé hordeur valt mogelijk sneller uit de rails op de kozijnen van je deur. Voor ons reden genoeg om voor de Japanse variant te kiezen.

Eenvoudig in te meten en te monteren

Een van de punten waar we op voorhand tegenop zagen was het inmeten en monteren van de hordeur. Je wilt vanzelfsprekend voorkomen dat de hordeur veel te groot, of juist te klein is voor je tuindeur. Op internet vonden we een handige instructievideo, waarin stapsgewijs werd toegelicht hoe je de hordeur zelf in kunt meten. Groot voordeel hiervan vonden we dat we niet afhankelijk waren van een verkoper of monteur. Dit zou betekenen dat het nog even zou duren, voordat we de hordeur in huis hadden.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Zo makkelijk als het inmeten van de hordeur was, zo eenvoudig was ook de montage. Een uitgebreide montagehandleiding vertelde ons stapsgewijs hoe de hordeur gemonteerd kan worden. Het was een fluitje van een cent, binnen een kwartier zat de hordeur op z’n plek. Wij zijn geen mensen met veel ervaring op het gebied van klussen in huis.

Onze eerste ervaringen met de plissé hordeur

Nadat de plissé hordeur door onszelf geplaatst was, kon het ventileren van het huis beginnen. Tot nu toe zijn we zeer te spreken over het model! De plissé hordeur is fraai op te vouwen in de cassette, waardoor je deze op regenachtige dagen nauwelijks ziet. Nu het warmer begint te worden schuiven we de hordeur eenvoudig uit. Zo houden we het ongedierte buiten onze woning. Waar we in het verleden al eens een hordeur hadden die vrij lastig door de rails schoof, is dat bij deze SE 100 plissé hordeur niet het geval. Zelfs voor onze kinderen is het eenvoudig om deze hordeur te openen.

Kortom, dit model plissé hordeur is een absolute aanrader als je een oplossing zoekt voor de muggen, vliegen en wespen die met name ’s zomers bij je woning naar binnen proberen te komen. Op de website van onze leverancier, Grandeur, vind je meer informatie over deze hordeuren. We raden je aan net dat beetje extra te investeren in een hordeur. Op de korte termijn zal dat mogelijk niet direct het verschil maken. Na een paar jaar ben je echter blij dat je voor de Grandeur hordeur gekozen hebt. De hordeur blijft mooi en daarbij soepel werken. Een duurzame oplossing voor de toekomst!

Deel dit bericht
Read later

One Comment

  1. Sander van Ek Reply

    Ik heb zelf een hordeur van Grandeur, wat een prachtig ding! Inderdaad je betaalt misschien iets meer, maar de hordeur is zo veel beter dan de troep (sorry ik heb er geen ander woord voor) die ik van een ander (bekend) merk heb gehad. De hordeur van grandeur heb ik nu al weer een jaar of vier denk ik. Nooit problemen, werkt nog steeds als een zonnetje. Absoluut elke cent waard.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.